Chelsea

A Juve elleni vereség Roberto Di Matteo állásába került - hivatalos

A Chelsea hivatalos honlapján közölte, hogy az utóbbi hetek rossz szereplése miatt távozik a csapattól Roberto Di Matteo menedzser.

"A csapat közelmúltbeli teljesítménye és eredményei nem voltak kielégítőek, ezért a tulajdonos és az igazgatótanács úgy döntött, változásra van szükség, hogy a klub helyes irányba haladjon a szezon életbevágóan fontos részében" - indokolta a Chelsea az olasz szakember menesztését. "Nehéz feladat előtt állunk a Bajnokok Ligájában, élesedik a harc a Premier League-ben, emellett további három másik kupasorozatban is érdekeltek vagyunk. A célunk az, hogy minden fronton versenyben maradjunk ameddig csak lehet."

A klub közleményében megköszönte Di Matteo munkáját, a Stamford Bridge-en "sosem fogják elfelejteni, hogy történelmi Bajnokok Ligája-győzelemhez és a hetedik FA-kupa-sikerhez segítette a csapatot." Az új menedzsert rövid időn belül megnevezik.

A londoni együttes sokáig élen állt a Premier League-ben, azonban immár négy forduló óta nyeretlen, ezalatt két pontot gyűjtött, a hétvégén a West Bromwich otthonában kapott ki. A Bajnokok Ligájában címvédőként kiesésre áll, miután kedd este 3-0-s vereséget szenvedett a Juventus vendégeként. Ha az utolsó fordulóban a Juve legalább egy pontot szerez a már nyolcaddöntős Sahtar Donyeck vendégeként, az angol csapat lesz az első a sorozat történetében, amely címvédőként nem jut tovább a csoportból.

A 42 éves Di Matteo márciusban, André Villas-Boas menesztése után került a Kékek kispadjára. Az addigi másodedző ideiglenes menedzserként Bajnokok Ligája- és FA-kupagyőzelemre vezette a Kékeket. A nyáron sokáig kérdéses volt jövője, végül kétéves szerződést kapott a klubtól.