Európa Liga

Torres bizonyította nagyságát - Moses

A tavaly Bajnokok Ligája-győztes Chelsea hazai pályán 3-1-re legyőzte az orosz Rubin Kazanyt a labdarúgó Európa Liga negyeddöntőjének első, csütörtöki felvonásán. A Kékek második gólját jegyző Victor Moses a duplázó Fernando Torres előtt tisztelgett.

"Nem volt könnyű mérkőzés, de a 3-1-es győzelem jó és igazságos eredménynek mondható - mondta Victor Moses, aki bombagólt szerzett. - Hatalmas dolog, hogy gólt rúgtam. Nagyon gyorsan kellett reagálnom, örülök, hogy a hálóban kötött ki a labda. A csapat fantasztikus volt, mindenki beleadott apait-anyait. Minőségi játékosok alkotják az együttest, elég jók vagyunk ahhoz, hogy megnyerjük ezt a trófeát."

"Fernando megmutatta, nem szabad őt leírni, és két remek gólt szerzett - dicsérte Moses a spanyol csatárt. - Ő egy született gólvágó, aki nagyon keményen dolgozik minden edzésen, és az egész csapat mögötte áll. A gólok segítenek helyreállítani az önbizalmát, és én nagyon örülök ennek."

"Megerőltető gyors egymásutánban három meccset vívni. A menedzser remekül forgatja a csapatot, nem hagyja, hogy kifacsarva érezzük magunkat. Természetesen a Bajnokok Ligája-indulás a célunk, de nem mondunk le egy címről sem" - tette hozzá Ramires.

"Kikaptunk, de még ott van a hazai visszavágó. Műfüvön van esélyünk a Chelsea ellen" - mondta José Rondón, a Rubin támadója. A második mérkőzést a moszkvai Luzsnyiki Stadionban rendezik.

Európa Liga, negyeddöntő, első mérkőzés:
Chelsea (angol)-Rubin Kazany (orosz) 3-1 (2-1)
gól: Torres (16., 70.), Moses (32.), illetve Natcho (41., 11-esből)