Championship

A Kosok, a Tigrisek és a Boro a nagy esélyesek - beharangozó

Pénteken, a Premier League előtte egy nappal kezdetét veszi a Championship is Angliában. A világ legerősebbnek tartott másodosztályú bajnoksága évről évre hatalmas izgalmakat és magas színvonalat prezentál, így érdemes rá kiemelt figyelmet fordítani mind szurkolói, mind pedig fogadási szempontból.

Ahogy megszokhattuk, idén is 24 csapat vág neki a küzdelmeknek, az első két csapat automatikusan feljut, míg a 3-6. helyezettek rájátszásban döntenek a harmadik pozícióról. Mi most sorra vettük a legesélyesebb gárdákat.

Melyik csapat jut fel a Premier League-be?
Derby County 2.87
Middlesbrough 2.87
Hull City 4.33
Brentford 5.00
Wolverhampton 5.50
Burnley 5.50
QPR 5.50
Fulham 6.50

Kissé meglepő módon a bukik és a szakértők egyik nagy favoritja a tavalyi nyolcadik helyezett Derby County. A sikertelen szezon után a Derby szakvezetője, Steve McClaren távozott, helyét Paul Clement vette át, aki első komolyan megzatására készül. Korábban segédedzőként dolgozott már a Real Maridnál, a Chelsea-nél és a PSG-nél is, Carlo Ancelotti bizalmi emberének tartják. Több ismert játékost is sikerült a csapathoz édesgetnie, Andreas Weimann, Tom Ince és Darren Bent személyében rutinos játékosok érkeztek, míg a távozók között nem találunk meghatározó játékost. A Kosok előszezonja jól sikerült, utolsó öt meccsükön veretlenek maradtak, és ha Clement hamar megtalálja a közös hangot a csapattal, valóban odaérhetnek idén legalább a playoff-helyek egyikére.

A mi egyik favoritunk a Middlesbrough, amely már tavaly is közel volt a feljutáshoz, a döntőben buktatta el őket a Norwich City. Ugyanakkor Aitor Karanka dolga idén sem lesz könnyű, elvesztették ugyanis Patrick Bamfordot, aki 17 góljával alaposan kivette a részét a Boro jó szezonjából. Visszakapták azonban régi nagy kedvencüket a piros-fehérek, Stewart Downing talán az egész Championship legnagyobb fogása. A rutinos csapatot mi mindenképpen az élmezőnybe várjuk.

Downing már nem fiatal, de a Boro így is nagyot fogott vele

Egy évvel ezelőtt még az Európa Liga csoportköréért küzdött a Hull City, most pedig már a feljutás a célja Steve Bruce csapatának. A Tigrisektől több játékos is távozott, de a fontosabb futballisták maradtak. A csatársorban az Aluko-Abel Hernández-N'Doye-Jelavic sor irigylésre méltó, a középpályán Livermore, Huddlestone és Snodgrass neve is jól cseng, míg McGregor kapus szintén nem tartozik az amatőr portások közé. Egyértelműnek tűnik, hogy ez a keret nem Championship-szintű, de sokan kétségbe vonják Steve Bruce kompetenciáját, így az edző személyén is sok múlhat a Hullnál.

A tavaly a rájátszásig jutó, ám ott hamar elbukó Brentfordnál edzőváltás volt a nyáron, a csapatot a holland Marinus Dijkhuizen vette át. A Méheknél nagy bevásárlás volt, érkezett dán, német, francia és angol játékos is, a legnagyobb név Andreas Bjelland, akit a Twentétől szereztek meg. A Brentford tavaly is úgy menetelt, hogy túl sok ismert játékosuk nincs, a keretük értéke idén is alig több, mint negyede a Hull Cityének. Némi túlzással a 3. és a 23. hely között bárhol végezhetnek, megjósolhatatlan, hogy az előttünk álló szezonban mire lesznek képesek.

Egyelőre még irigylésre méltó helyzetben van a QPR szakvezetője, Chris Ramsey, mert a csapat legnagyobb értéke, Charlie Austin nem szerződött el. Azonban úgy tűnik, ez csak napok kérdése, márpedig már így is elvesztették a fővárosiak Bartont, Dunne-t, Taarabtot és Zamorát, hozzájuk csatlakozhat még Austin, Leroy Fer és Matt Phillips. Nehéz tehát egyelőre a csapatot hová helyezni, szeptember 1-jéig még nagyon nagy jövés-menés lesz a klubnál. Majd utána érdemes átgondolni, hogy feljuthat-e a Rangers ismét vagy ezúttal megragad a másodosztályban.

Charlie Austin MÉG a QPR játékosa...

A playoff-helyek valamelyikéért harcban lehet még a Wolverhampton, amely keretének értéke még a Brentfordét is alulmúlja, a tavaly még Premier Leauge-ben szereplő Burnley és a Fulham is.

hatharom.com-tipp: Az egyik brit fogadóirodánál tehetünk pénzt arra, hogy a csapatok az első hatban végeznek. Nos, nehéz elképzelni, hogy a Hull Citynél akad hat jobb együttes a másodosztályban, így mi a kétszeres oddsot csak javasolni tudjuk mindenkinek. A befektetés ugyan igencsak hosszútávú, de a profit nagyon valószínű.

2015-08-07;48
2015-08-08;48
2015-08-09;48