Német foci

Lefújta Götze búcsúját a Dortmund

A Borussia Dortmund elvileg a Bayern München elleni szombati Német Szuperkupa-döntőben búcsúztatta volna Mario Götzét, de a Ruhr-vidéki gárda lefújja az eseményt.

Götzét nehezen fogják megszokni Bayern-mezben a dortmundi hívek

Mario Götze nyolcéves korától volt a Borussia Dortmund alkalmazottja. A klub ifjúsági akadémiájától jutott el a felnőtt csapatig, ahol 2009-ben, 17 évesen mutatkozott be, majd a 2010/11-es szezonban már alapember volt a bajnoki címet nyert együttesben. Götze gyorsan közönség kedvenc lett, így nem volt meglepő, amikor májusban óriási felzúdulás követte, hogy a nagy rivális Bayern Münchenhez szerződött. A Dortmund 37 millió eurót kapott érte, és a klub azt tervezte, hogy szombaton, a bajorok elleni német Szuperkupa-döntőben búcsúzik tőle. A Borussia vezérei azonban konzultáltak Götze menedzserével, Volker Struthtal, és az ellenséges szurkolói megnyilvánulásoktól tartva lefújták a "murit".

A játékos az elmúlt időszakban számos kemény kritikát és trágár üzenetet kapott a különböző közösségi oldalakon, a dortmundi drukkerek még mindig nem bocsátották meg neki a klubváltást. A hírek szerint Götze nem utazik el a mérkőzésre, Münchenben marad, ahol továbbra is az izomsérüléséből gyógyulgat.

[1460965] 2013-07-27 20:30:00 Borussia Dortmund - Bayern Münchenx;