Női kézilabda-vb

Közepes játékkal, gólzáporos sikerrel kezdtek Görbiczék

Hozta a kötelezőt a magyar női kézilabda-válogatott a világbajnokság első fordulójában, kissé nehézkes kezdés után magabiztosan nyert Csehország legjobbjai ellen.

Úgy húsz percig volt nehéz az első meccs - Fotó: MTI, Illyés Tibor

Elég szokatlan, Görbicz, Tomori, Triscsuk belső hármassal kezdett a magyar válogatott, hátul pedig Tomori és Triscsuk védekeztek a fal közepén, ez a felállás, valamint az első meccs izgalma pedig meglátszott a játékunkon. Elöl kissé statikusak, hátul kissé ütemtelenek, bizonytalanok voltunk, és Herr Orsolya sem sűrűn találkozott a labdával. Így 1-0 után sokáig nem tudtunk vezetni, inkább egyéni villanásokból születtek a góljaink.

Szucsánszki, Cifra és Bulath beállításával változott a játék képe, egyre több szép figurát sikerült végigcsinálni, védekezésben pedig ez a három játékos Tomorival együtt uralta a pálya középső részét. 13-13-nál Poznarova egy Görbicznek kiosztott csúnya pofonnal azonnali piros lapot harcolt ki magának, a félidő hajrájában pedig már inkább mi uraltuk a meccset. Ugyan közvetlenül a szünet előtt meglovagoltak egy jó hullámot a csehek, de így is csak két gólra jöttek fel (18-16).

A fordulás után sikerült nagyon gyorsan eldönteni a két pont sorsát, a szinte megállíthatatlan Bódi, Cifra és Görbicz találataira az ellenfél csak kétszer tudott válaszolni, így nyolc perc után már 24-18 volt az állás. Az utolsó 15-20 percben sem tudtak érdemben közelebb jönni a csehek, így pedig a mieink sem foglalkoztak túl sokat a védekezéssel, inkább szép játékra törekedtek. Ezt sikerült is produkálni, gólzáporos meccs kerekedett a találkozóból. Ekkor már egyáltalán nem volt kérdéses a sikerünk, többször is volt tíz találat a két csapat között. Ebből a végére nyolc maradt meg, azaz magabiztosan lett meg a kötelező két pont (35-27)

Hétfőn szintén 14:45-kor, Tunézia ellen játszik a magyar válogatott, a hatharom.com azt a meccset is élőben közvetíti.

Női kézilabda-világbajnokság
D csoport, 1. forduló
Magyarország-Csehország 35-27 (18-16)
Újvidék, vezették: Bonaventura, Bonaventura (franciák)
 
Magyarország: Kiss É., Herr O. (kapusok), Triscsuk 2, Vérten 1, Szucsánszki 3, Vincze, Bulath 2, Görbicz 9, Szamoránsky P., Soós V. 1, Bognár-Bódi 6, Szekeres, Cifra 5, Kovacsicz 3, Tomori 3
szövetségi kapitány: Hajdu János
 
Csehország: Ranikova, Müllnerova (kapusok), Knedlikova 6, Keclikova 1, Chrenkova 1, Poznarova 1, Salcakova 3, Ruckova, Kutlvasrova 1, Cerna 5, Hrbkova 2, Luzumova 4, Sterbova 1, Crhova, Selucka 2
szövetségi kapitány: Jan Basny
Élő közvetítés: Magyarország-Csehország kézilabdax