Férfi kézilabda BL

Szépen küzdött a Veszprém, de nincs meg a bronz

Végig szoros mérkőzésen egyetlen góllal kikapott az MKB-MVM Veszprém a Barcelonától a férfi kézilabda Bajnokok Ligája bronzmérkőzésén.

Az első félidő teljes mértékben a védekezésről és a kapusteljesítményekről szólt. Támadásban ezúttal sem remekelt a Veszprém, amelyből nagyon hiányzott az eltiltott Sulic. A Barcelonából éppen a sérült Nöddesbo hiányában többnyire beállóst játszó Rutenka emelkedett ki, aki rendre gólokat tudott lőni és heteseket tudott kiharcolni, amiket szintén ő maga értékesített.

Chemáék eggyel kaptak ki - Fotó: AFP

A magyar csapat kapujában Fazekas jó teljesítményt nyújtott, elöl azonban Ilicsnek ezúttal sem ment, és Nagy, valamint Chema is csak kevéssel voltak jobbak szombati önmaguknál. Ennek ellenére a mieink vezettek szünetben. (9-10)

A második játékrész első harmada is a Veszprémnek sikerült jobban, könnyű gólokkal négy találat is volt a különbség (9-13), de egy időkérés után hasonlóan könnyen visszajött a Barcelona. (13-13)

A folytatásban megint fej fej mellett haladtak a csapatok, majd Sarmientóék tudták megtörni a ritmust, Nagy László kétperces kiállításait ki tudták használni, és az utolsó öt percet kétgólos előnnyel kezdték. (22-20)

Ettől kezdve a mieink egyszer sem tudtak egyenlíteni, elsősorban azért, mert az addig halvány Karabaticot nem tudták megállítani. Az ekkor a kapuban álló Alilovic nem tudott sokat hozzátenni a Veszprém teljesítményéhez, a Barcelona pedig így rutinosan tartotta egy-kétgólos előnyét, és 26-25-re megnyerte a mérkőzést, ezzel megszerezve a bronzérmet.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája Final Four
bronzmérkőzés
FC Barcelona - MKB-MVM Veszprém 26-25 (9-10)
Köln, Lanxess Arena, vezették: Gousko, Repkin (fehéroroszok)
 
Barcelona: Sarics, Sterbik (kapusok), Bengoechea, Entrerrios, J. Garcia 2, Gurbindo, Karabatic 4, Lazarov 3, Morros, Robin, Rutenka 11, Sarmiento 6, Saubich, Sorhaindo, Stranovsky, Tomás
vezetőedző: Xavi Pascual
 
Veszprém: Alilovic, Fazekas (kapusok), Gulyás 2, Ilics 7, Iváncsik G. 1, Iváncsik T., Jamali 2, Mocsai, Nagy L. 5, Chema Rodríguez 4, Ruesga 1, Schuch, Terzics, Ugalde 1, Vilovszki 2
vezetőedző: Antonio Carlos Ortega
Élő közvetítés: Barcelona-Veszprém 2014-06-01x