Tenisz

Egy zsák pénzt hozhatnak a konyhára a franciák

  • hatharom.com

Pierre Hugues-Herbert és Nicolas Mahut a US Open-győzelmük után hazai környezetben készülnek nagy dobásra.

A US Open férfi páros versenyét Nicolas Mahut és Pierre Hugues-Herbert nyerte, ezzel ők lettek az első francia duó, akik Flushing Meadowsban győzni tudtak. Hatalmas hőstett volt ez a részükről, hiszen az idei szezonban álltak össze. Mahut képviseli a rutint, míg a 24 éves Herbert a fiatalos lendületet. Rögtön az év elején döntőzni tudtak Melbourne-ben, jelezve ezzel, hogy oda kell rájuk figyelni. Füvön nagyon ment nekik a szekér, de Wimbledonban kisebb meglepetésre már a 16 között búcsúztak. New Yorkban viszont minden összeállt náluk, a nyögvenyelős második fordulós győzelmük után szettet sem veszítettek, pedig csupa elit kettőssel találkoztak. Amit érdekes volt látni, hogy a fináléban Herbert volt a hidegvérűbb kettejük közül, és a fontos pontokat ő tudta megcsinálni. A meccslabdánál is hatalmasat játszott a fiatal francia:

Bő egy hét pihenő után hazai környezetben, Metzben ragadnak újra ütőt. Ez csak egy 250-es verseny, de a galloknak fontos, hiszen a novemberi párizsi Masters előtt ez az utolsó ATP-torna Franciaországban. Jól is szokott itt menni a hazaiaknak, friss bajnokként pedig Mahut-ék is extra motiváltan lépnek majd pályára. Nem csak párosban, hanem egyéniben is elindulnak.

Herbert ellenfele Szergij Sztahovszkij lesz, aki az előző héten egy isztambuli challenger-tornán döntőzött. Ez egyben azt is jelenti, hogy vasárnap még játszott, tehát nem sok ideje maradt pihenni. Egyébként nem mutatott túl nagy formát, még a világranglista-400. ellen is veszített szettet... A US Open előtti utolsó tornán, Winston Salemben találkoztak, ahol Herbert sima 6:3, 6:2-re győzött. Azóta csak még nagyobb lett a francia önbizalma, így ezen (1.65) a szorzón érdemes megjátszani, az ukrán amúgy sem nyert még pályafutása alatt főtáblás meccset Metzben. 

Mahut az argentin Federico Delbonis ellen kezd, aki meglehetősen csalódottan vághat neki ennek a tornának, hiszen hétvégén mindkét meccsét elveszítette a Davis Kupában Belgium ellen, így csapata nem jutott be a döntőbe. A dél-amerikai egyébként a salakot preferálja, gyors borításon márciusban nyert legutóbb meccset, fedett pályán pedig 2013-ban. Mahut kétszer is elődöntőzött már Metzben, a füves felület mellett teremben érzi még igazán otthonosan magát. 

A hazai közönség természetesen azt várja a legjobban, hogy párosban lépjen pályára a friss Grand Slam-bajnok duójuk. Herberték a torna első kiemeltjei és ők számítanak a topfavoritnak is. A nem túl acélos Oliver Marach, Sztahovszkij páros ellen kezdenek. Előbbi jó páros játékos, de az utóbbi időben már inkább csak salakon tényező, míg az ukrán ebben a műfajban nem tartozik a legjobbak közé. Soha nem játszottak még együtt, és mivel "Sztaho" múlt héten Törökországban ütögetett, így aligha volt idejük összekovácsolódni. Egyértelműen a franciáknak áll a zászló, akik egyébként idén csupán egyetlen tornán kaptak ki az első meccsükön.

Jó esélyt látunk arra, hogy az önbizalomtól duzzadó két francia mind egyéniben, mind pedig párosban győzelemmel rajtoljon. Ami ellenük szól, hogy a US Open után elég sok helyen kellett megjelenniük, ugyanakkor az elmúlt napokban már a metzi tornára tudtak fókuszálni.

ATP Metz, kombi szelvény - a     szorzói
Mérkőzés Tipp Odds
Pierre-Hugues Herbert-Szergij Sztahovszkij Herbert 1.65 @ TippmixPro
Federico Delbonis-Nicolas Mahut Mahut 1.25 @ TippmixPro
Herbert/Mahut-Marach/Sztahovszkij Herbert/Mahut 1.30 @ TippmixPro
Nyereményszorzó: 2,61
További tenisz-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!