Európa Liga

Wenger nyilatkozatára bezuhantak az oddsok

  • ivan

A lehető legjobb összeállításban tervezi pályára küldeni csapatát az Európa Ligában Arséne Wenger. Az Arsenal csütörtökön a svéd Östersund otthonában vizitál.

Rangadót bukott hétvégén az Arsenal, az Ágyúsok az ősi rivális Tottenham ellenében maradtak alul, ezzel pedig tovább csökkentek az esélyeik a bajnokságból való Bajnokok Ligája-kvalifikációra. A londoniak neve mellett 45 pont szerepel, a jelenleg negyedik helyen tanyázó Tottenham 52 pontos, vagyis 11 fordulóval a vége előtt nem úgy tűnik, hogy a Premier League legjobb négy csapata között végezne az Arsenal.

Wenger nem spórol Svédországban / archív

A legrangosabb európai kupasorozatban való szereplésre így az Európa Liga jelenthet megoldást. Arséne Wenger együttese gond nélkül élte túl a csoportkört, az egyenes kieséses szakasz első körében pedig a svéd Östersund gárdája lesz az ellenfél. A skandináv gárda meglepően jól szerepelt a J jelű csoportban, ahol a Bilbao mögött - rosszabb gólkülönbsége miatt - a második helyen jutott tovább.

1x2    
Östersund Döntetlen Arsenal
5.75 3.85 1.55

Ezzel együtt a párharc favoritja érthetően az angol sztárcsapat, amely a csoportkörös meccseken  leginkább a B-csapatával állt fel. Csakhogy most ezen változtathat Arséne Wenger, mivel az Ágyúsok legközelebb február 25-én játszanak majd meccset Angliában - a Ligakupa döntőjét a Cityvel szemben -  így a svédek elleni EL-párharc között nem lesz fellépése a gárdának.

"A szokásos csapattal fogunk játszani, nem kell pályára lépnünk az FA-kupában, így pedig nincs okom arra, hogy pihentessem a játékosaimat. Meg kell nyernünk a következő meccsünket. Amióta az Arsenalnál dolgozom, most éljük az egyik leggyengébb idényünket vendégcsapatként. Ez így nincs rendjén, sokkal jobban kell teljesítenünk idegenben is, kiváló eredményekre van szükségünk, hogy visszatérhessünk a helyes útra" - fogalmazott Wenger.

A francia menedzser szavai után gyorsan reagált a fogadói piac, hiszen már hétfőn délelőtt esésnek indultak a vendégszorzók. Cikkünk megírásának pillanatában az egyik legnagyobb fogadóiroda 1.39-es oddsot kínált a vendégre, noha a reggeli órákban még 1.55-öt fizetett az Arsenal sikere.

 

Az Östersund és az Arsenal keretének piaci értéke között 41-szeres a különbség, ez pedig már önmagában döntő tényező lehet és azt se felejtsük el, hogy a svéd bajnokság november vége óta szünetel.
[2680995] 2018-02-15 19:00:00 Oestersunds FK - Arsenalx;