Európa Liga

Huszti gólpassza kevés volt, Hazard mentette meg a Chelsea-t

Sokáig vesztésre állt otthon a Chelsea a Sparta Praha ellen, ám Eden Hazard belőtte a londoni csapatot a legjobb 16 közé a labdarúgó Európa Ligában. A Hannover Huszti Szabolccsal a soraiban kiesett a Anzsival szemben.

Benfica-Leverkusen

A Benfica 1-0-ra nyert Leverkusenben, vagyis viszonylag nyugodtan várhatta a hazai visszavágót. A 60. percben tovább növelte továbbjutási esélyeit a portugál csapat, Ola John balról két védőn is áthámozta magát, majd hat méterről a hosszú felső sarokba tekerte a labdát (1-0). A 75. percben egyenlített a Leverkusen, egy lefejelt labdát Schürrle 15 méterről, kapásból a bal alsóba zúdított (1-1). Két perccel később azonnal felelt a Benfica, Matic balról, hat méterről a hosszú sarokba fejelt (2-1). A Benfica bejutott a legjobb 16 közé és a Bordeaux ellen folytatja.

Bordeaux-Dinamo Kijev

Kijevben 1-1-re zártak, a visszavágó 41. percében egy hazai szögletet követően Diabate hat méterről a Bordeaux-ot juttatta előnyhöz (1-0). A francia csapat 2-1-es összesítéssel továbbjutott és a következő körben a Benficával találkozik.


 

Chelsea-Sparta Praha

A Chelsea 1-0-ra győzött Prágában, a visszavágó 17. percében a csehek egalizálták a párharcot. Kadlec a 16-os bal oldalán, az alapvonal közelében egy csel után vissza passzolt, Lafata pedig hét méterről a hálóba lőtt (0-1). Úgy tűnt hosszabbításba torkol a meccs, ám a kétperces ráadás utolsó másodperceiben Hazard hatalmas lendülettel betört a 16-oson és balról, óriási gólt vágott a rövid felső sarokba (1-1). Továbbjutott a Chelsea.


 

Fenerbahce-BATE Boriszov

A fehéroroszországi első meccsen nem esett gól, a visszavágót zárt kapuk mögött játszották. A 20. percben Baga már a második sárgáját szedte össze, így a vendégek tíz emberrel folytatták. A 45. percben az emberfór mellett büntetőt is kaptak a törökök, Cristian gólra váltotta (1-0). A Fener egygólos sikert aratott és továbbjutott, a Plzen ellen folytatja.

Hannover-Anzsi Mahacskala

A dagesztani gárda 3-1-re nyerte a hazai odavágót, a hannoveri második mérkőzésen Huszti Szabolcs kezdőként lépett pályára. Szakadó hóesésben játszották a meccset és a német csapat sokáig hiába küzdött. Aztán a 70. percben sikerült gólt szerezni, Huszti balról ívelt be, Da Silva Pinto pedig 12 méterről, kapásból a kapu jobb oldalába lőtt (1-0). A nyolcperces ráadás utolsó támadását az Anzsi vezette, Traoré a leshatáron kilépett és tíz méterről a jobb alsóba gurított (1-1). Az Anzsi jutott a legjobb 16 közé, ahol a Newcastle-lel találkozik.

Európa Liga
a 16 közé jutásért, visszavágók:
Benfica-Bayer Leverkusen 2-1 (0-0)
Gól: Ola John (60.), Matic (77.), ill. Schürrle (75.)
Továbbjutó: 3-1-es összeítéssel a Benfica.
 
Girondins Bordeaux-Dinamo Kijev 1-0 (1-0)
Gól: Diabate (41.)
Továbbjutó: 2-1-es összesítéssel a Bordeaux.
 
Chelsea-Sparta Praha 1-1 (0-1)
Gól: Hazard (90+2.), ill. Lafata (17.)
Továbbjutó: a Chelsea 2-1-es összesítéssel.
 
Fenerbahce-BATE Boriszov 1-0 (1-0)
Gól: Cristian (45. - 11-esből)
Kiállítva: Baga (20., BATE)
Továbbjutó: a Fenerbahce 1-0-s összesítéssel.
 
Hannover-Anzsi Mahacskala 1-1 (0-0)
Gól: Da Silva Pinto (70.), ill. Traoré (90+8.)
Továbbjutó: az Anzsi 4-2-es összesítéssel