Európa Liga

Férfias küzdelem után jutott tovább a Videoton

Gólnélküli döntetlennel végződött a Videoton - Slovan Bratislava mérkőzés, így 1-1-es összesítéssel a székesfehérvári alakulat jutott tovább az Európa Liga selejtezőjének harmadik fordulójába. Paulo Sousa gárdájára a következő körben a belga Gent vár majd.

Nemzeti színekbe öltözött stadion, és egy hatalmas magyar címer fogadta a fehérvári EL-selejtezős párharc két résztvevőjét a Sóstói Stadionban, ahol Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is helyet foglalt a lelátón.

Az első összecsapás eredménye miatt a Slovannak volt fontosabb az támadófutball, ennek megfelelően agresszívan is kezdett. A Videoton játékosai - némi meglepetésre - sokat bizonytalankodtak, s csak az első 20 perc után nyugodtak meg. A játékrész második felében a hazaiak birtokolták többet a labdát, de igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani, ugyanakkor a szlovák csapat többször is veszélyeztetett.

A második félidő nagy részében a Slovan nem kockáztatott, inkább a fehérváriak irányítottak, és egyre többször eljutottak a pozsonyi kapuig. Az utolsó percekig óriási küzdelem folyt a pályán, a hajrában kitámadt a Slovan, de hiába szorította kapujához a hősiesen védekező Videotont, a továbbjutást nem sikerült kiharcolnia.

A fehérváriak az EL-selejtező 3. fordulójában a belga Genttel találkoznak.

A Videoton játékosai megköszönik a közönség biztatását, miután a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulójának visszavágójában gól nélküli döntetlent értek el a Slovan Bratislava csapata ellen a székesfehérvári Sóstói Stadionban 2012. július 26-án. Az első mérkőzés 1-1-re végződött, így a fehérvári csapat idegenben szerzett góljának köszönhetően továbbjutott. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Európa Liga-selejtező, 2. forduló
Videoton FC - Slovan Bratislava (szlovák) 0-0
Továbbjutott: a Videoton, 1-1-es összesítéssel, idegenben szerzett góllal.
Székesfehérvár, 10 ezer néző, v.: Antony Gautier (francia)
sárga lap: Nikolics (40.), Kovács I. (75.), Walter Lee (86.), Bozovic (92.) illetve Milinkovic (47.), Peltier (69.), Bagoyoko (73.)
Videoton: Bozsovicc - Szolnoki, Caneira, Vinicius, Stopira - Tóth B. (Kovács I., 67.), Mitrovics - Gyurcsó (Torghelle, 86.), Sándor, Oliveira (Walter Lee, 81.) - Nikolics
Slovan Bratislava: Putnocky - Bagayoko (Jánosik, 88.), Gorosito, Pauschek, Luksik - Kopunek, Grendel (Szarka Á., 83.) - Peltier, Halenár (Hlohovsky, 79.), Milinkovics - Sebo
Szöveges tudósítás
Videoton - Slovan Bratislava

Vége a mérkőzésnek, továbbjutott a Videoton!

Négy percet hosszabbít a játékvezető!!

90. perc: Sándor kezezett egy vétlen szituációban, ígéretes szögből és távolságból jöhetett szabadrúgással a szlovák alakulat. Ugyan a sorfal alatt elment labda, de Bozsovics újra a helyén volt.

89. perc: A vége előtt nem sokkal először találja el a kaput Slovan, de szerencsére Bozsovics nagyot  vetődve szögletre mentett.

86. perc: Walter Lee kapott sárga lapot.

86. perc: Kovács sprintelt át a szlovák középpályán, majd remekül ugratta ki a balján vele tartó Gyurcsót. A fiatal szélső egészen a büntetőpontig vezette a labdát, de lövése gyatrára sikeredett.

83. perc: Grendel helyett Szarka Ákos érkezett a Slovan csapatába.

81. perc: Újabb haza csere: a bicegő Oliveira helyett Walter Lee a pályán.

78. perc: Weiss mester is rászánja magát a változtatásra: Halener helyett Hlohovsky a pályán.

76. perc: A nemrégiben beszálló Kovács is besárgul.

74. perc: Egyértelműen forrósodik a hangulat, Bagayoko is sárgát kapott, miután utána rúgott Kovácsnak.

70. perc: Peltier sokadik kemény belépőjét már nem nézte le a francia játékvezető. Neki is villant a sárga lap.

68. perc: Meglepő húzásra szánta el magát Paulos Sousa: Tóth Balázs helyére a fiatal Kovács Istvánt küldte be a pályára.

67. perc: Sándor vezetésével nagyszerű támadást vezetett a Videoton, az akció végén Oliveira megpattanó lövése nem sokkal kerülte el a szlovák kaput.

62. perc: Gyurcsó kavarta meg a szlovák védelem jobb oldalát majd passzolt Mitrovicshoz, az irányító Nikolicsnak szánt beadása nem volt igazán pontos, így Putnocky kapus könnyedén játékba tudott avatkozni.

60. perc: Bagayoko maradt lent a földön, az elefántcsontparti játékos ápolása miatt áll a játék.

55. perc: Ezúttal Gyurcsó próbálkozott egy távoli lövéssel, de az ő is célt tévesztett.

52. perc: Filipe Oliveira csinálta meg magának a lövőhelyzetet, próbálkozása mintegy fél méterrel a jobb kapufa mellett suhant el.

Közel húsz mérkőzés zajlik ezekben a percekben szerte Európában, ha kíváncsi vagy az eredményekre, látogass el livescore aloldalunkra!

47. perc:  Milinkovics Gyurcsó letaglózásáért begyűjt egy sárga kártyát.

46. perc: A Videoton kezdte a második játékrészt.

Negyvenöt perccel a párharc vége előtt továbbjutásra állnak a fehérváriak. A visszavágó első felében mindkét csapat elsősorban a biztonságot tartotta szem előtt, de azért akadtak helyzetek is mindkét oldalon. A magyar együttes valamivel jobban uralja a pályát, de a Slovan teljesen egyenrangú partnere a fehérváriaknak. Nagy taktikai csata zajlik a játéktéren, sok párharcot láthatunk. A jelenlegi eredmény a Vidinek kedvez, ezért sejthető, hogy a fordulás után a pozsonyiak rátesznek egy lapáttal.

Vége az első félidőnek!

43. perc: Grendel szögletét Caneira fejelte ki, majd az újabb beadás után lesen maradt több Slovan játékos is.

42. perc: Nikolics kapott sárga lapot, amiért rátartott a szlovákok 25-ösének lábára. Meglehetősen szigorú ítéletnek tűnt, Paulo Sousa kis híján agyvérzést kapott...

39. perc: Gyurcsó beadása csapattársának hátáról egy szlovák védő kezéhez pattant, de a francia spori nem látott semmit.

35. perc: Sándor György jó 25 méterről próbálkozott, de lapos lövése nem okozott gondot Putnocky-nak.

Fotó: vidi.hu

33. perc: A mérkőzés eddig legnagyobb helyzetét hagyták ki a pozsonyiak: Bagayoko jobb oldali beadását Sebo tűzte rá mintegy 11 méterről, de a hálót csak oldalról sikerült megzörgetnie.

32. perc: Egy kisebb időre beszorult kapuja elé a Videoton, de végül egy szlovák lesnek köszönhetően sikerült kijönni a présből.

29. perc: Milinkovics tekert középre a bal oldalról, de Bozsovics lehúzta a beadását.

26. perc: Mitrovics lögybölte be a labdát a szlovák védelem mögé, Nikolics előtt ketten is összezártak, a támadó elesett, a bíró nem látott szabálytalanságot.

23. perc: Gyurcsó egy csel után 17 méterről próbálkozott egy lövéssel, de a fiatal szélső labdája méterekkel a szlovák kapu mellett ment ki a pályáról.

21. perc: Ismét a portugál nevét jegyezhettük fel, de hiába esett el a büntetőterületen belül, a játékvezető sípja - jogosan - néma maradt.

20. perc: Oliveira lódult meg a bal szélen, de hiába indult ígéretesen a Vidi akciója, végül nem lett belőle semmi.

Egyelőre meglehetősen óvatosak a csapatok, jól látható, hogy mindkét oldalon a biztonságot tartják szem előtt.

11. perc: Vinícius hibája után Bozsovicsnak kellett résen lennie.

10. perc: Sebo vállalt el kapásból egy jobb oldali beadást, de ebben a szlovák próbálkozásban sem volt igazi veszély.

8. perc: Halenár tűzte rű jó 25-ről, de a labda méterekkel a kapu fölött hagyta el a játszóteret.

7. perc: Oliveira cselezgetett a bal oldalon, majd éles szögből az oldalhálóba tüzelt.

Az első öt perc után látható, hogy az első mérkőzéshez hasonlóan most is hatalmas küzdelemre késztetik egymást a felek. Azt azért nem árt megjegyezni, hogy egy gólnélküli döntetlen a magyar gárda továbbjutását eredményezné.

1. perc: 50 másodperc elteltével Nikolics máris kapura tudott lőni, igaz veszély nem volt a lövésben.

1. perc: A vendégek kezdik a találkozót.

20:27 - A találkozón francia játékvezetői csapat működik közre, a sípot Antony Gautier fújja majd.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó
Videoton - Slovan Bratislava (szlovák) 0-0
Székesfehérvár, Sóstói-stadion, 10 ezer néző
Videoton: Bozsovics - Szolnoki, Vinícius, Caneira, Tavares - Mitrovics, Sándor, Tóth B., Oliveira, Gyurcsó - Nikolics Vezetőedző: Paulo Sousa
Slovan:Putnocky - Luksik, Grendel, Halenár, Milinkovic, Kopúnek, Gorosito, Bagayoko, Peltier, Pauschek, Sebo Vezetőedző: Wladimir Weiss

20:24 - Tömött lelátók várják a csapatokat, akik már gyülekeznek a játékoskijáróban.

20:23 - "Tisztában vagyunk azzal, hogy az ellenfelünk kiváló csapat. Tavaly bejutottak az Európa Liga csoportkörébe, azonban a pozsonyi eredmény - és a mérkőzésen mutatott játék - alapján úgy gondolom, hogy jelenleg van egy nagyon kicsi előnyünk. Biztos vagyok abban, hogy rengeteg néző jön ki este a Sóstói Stadionba, és fantasztikus hangulatot fognak teremteni"- mondta a vidi.hu-nak Gyurcsó Ádám.

20:15 - A Slovan a hétvégén 1-0-s vereséget szenvedett a szlovák bajnokság 2. fordulójában Kassán.

20:13 - "A célunk az, hogy minél jobban megnehezítsük a dolgukat, sőt olyan eredményt érjünk el, amely a továbbjutásunkat eredményezi. Ők könnyebb meccsre számítanak, mint amilyen egy hete a pozsonyi meccs volt". - mondta szerdán Paulo Sousa, a fehérváriak portugál vezetőedzője.

20:12 - Az első mérkőzés összefoglalója!

20:11 - Köszöntjük kedves olvasóinkat!