NB I

Szivics szellemisége sokat ért, háromgólos hátrányból fordított a Paks Győrben

Hiába vezetett három góllal a félidőben sokkal jobb helyzetkihasználásának köszönhetően a listavezető Győr a Paks ellen az OTP Bank Liga 25. fordulójában, nem tudta megőrizni előnyét, sőt, vereséget szenvedett hazai pályán.

Kis tapogatózás után helyzet nélkül megszületett az első gól a meccsen a kilencedik percben: Völgyi a tizenhatoson kívülről lőtt, Csernyánszki elől védője pont takarta a labdát, így jócskán potyaízű találatot kapott a Paks. (1-0)

Gyorsan egyenlíthetett volna a vendégcsapat, miután Heffler Norbert és Tököli szabadon törhetett a Győr kapujára, előbbi azonban érhetetlen módon nem passzolt középre a teljesen egyedül érkező társhoz, hanem Sztevanovicsba lőtt. Tököli vehemensen le is szúrta csapattársát, akit percekkel később lecserélt Tomiszlav Szivics, összhangban a mérkőzés előtti nyilatkozatával, amely szerint akár mindhárom változtatási lehetőségét végrehajtja a tizedik percben, ha úgy látja, nem a megfelelő embereket küldte pályára.

Paks-Győr Bartha László Völgyi Dániel

Bartha beküldése az első félidőben nem sokat segített a Pakson, Tököli egy nagy helyzetnél még rosszul találta el a labdát, majd a 30. percben a vendégek nagy védekezési hibát követtek el. Trajkovic passza után Éger a labda helyett az embert követte, a játékszer így könnyedén eljutott Strestikhez, aki a jobb alsóba lőtt. (2-0)

Nem sokkal később úgy tűnt, el is dől a meccs, egy szögletnél Kamber remekül emelkedett, és nagyszerűen fejelte a földre a labdát, ami így védhetetlenül pattant a kapu jobb oldalába. (3-0)

A szünet után aztán váratlanul fordult a meccs, Bartha a tizenhatosról lőtt, Sztevanovics pedig látszólag nem ütni, hanem fogni akarta a labdát, ami azonban a kezéről a hálóba perdült. (3-1) A hazaiak szintén elkövettek ez után egy védekezési hibát, Tököli az 57. percben két ember közül ki tudta tenni Lázoknak a labdát, aki szinte szemből könnyedén emelt a gólvonal mögé. (3-2)

A Paks lendületben maradt, de a győri támadásokban is bőven volt lehetőség, miközben a mezőnyben kemény harc folyt. Trajkovic Éger belépője után meg is sérült, a hátvéd sárgát kapott, talán azért, mert a labda a lába közelében volt. Igaz, végül nem találta el, durván talpalt ellenfele lábfejébe.

A hajrában aztán újabb vendégtalálatok jöttek: a 78. percben jobb oldali beadásnál a tizenhatoson belülről Eppel remek mozdulattal húzta Sztevanovics kapujának jobb oldalába a játékszert. (3-3) Ráadásul a véghajrában a szintén csereként beállt Könyves a bal oldalról, a tizenhatos sarkáról nagyszerű lövést engedett el, a labda pedig szépen vágódott a hosszú felsőbe. (3-4)

A Győr ugyan nekirontott ellenfelének a hosszabbításban, de ekkor már szerencséje sem volt, így az első félidő alapján óriási meglepetésre újra vereséget szenvedett.

Fotó forrása: www.paksifc.hu

OTP Bank Liga
25. forduló
Győri ETO FC-MVM Paks 3-4 (3-0)
Győr, 3500 néző, v.: Iványi
gólszerző: Völgyi (9.), Strestrik (30.), Kamber (39.), illetve Bartha (55.), Lázok (57.), Eppel (78.), Könyves (90.)
sárga lap: Kamber (57.), Dudás (85.), illetve Szabó J. (34.), Sifter (37.), Tököli (58.), Fiola (63.), Lázok (67.), Éger (70.)
 
Győr: Stevanovic - Tokody, Takács Á., Lipták, Völgyi - Pátkai (Dudás, 82.), Kamber, Kink, Trajkovic (Pilibaitis, 73.) - Varga R., Strestrik (Andric, 54.)
 
Paks: Csernyánszki - Heffler T., Kovács G., Éger, Szabó J. - Heffler N. (Bartha, 21.), Fiola, Lázok (Könyves, 71.), Sifter, Báló (Eppel, 65.) - Tököli