Edzőkérdés

Ancelotti megerősítette távozási szándékát

Carlo Ancelotti és a sportigazgató Leonardo is megerősítette, hogy az olasz vezetőedző távozni akar a Paris Saint-Germaintől.

"Volt egy találkozóm az elnökkel és Leonardóval, ahol kértem, hogy engedjenek el a klubtól. Most arra várok, hogy döntsenek a sorsomról" - mondta Ancelotti a Canal4 televíziós csatornának a vasárnapi díjátadón, ahol Christophe Galtier (Saint-Etienne) mellett az Év edzőjének választották. Ancelotti 2011 decemberében ült le a kispadra, első félszezonjában ezüstérmet, a mostaniban aranyérmet szerzett vele az együttes, a Bajnokok Ligájában negyeddöntős volt a PSG.

"Kikapcsoltam a telefonom mielőtt megérkeztem a ceremóniára. Vannak ajánlataim, egy közülük a Real Madridé. A döntést közösen hozzuk meg, távozni szeretnék a klubtól. Ugyanakkor ez nem könnyű, mert mindenkivel nagyon jó kapcsolatot alakítottam ki a PSG-nél, különösen a játékosokkal. Nem ez a megfelelő időpont, hogy bővebb magyarázatot adjak, talán sosem fogok beszélni az okokról."

"Carlo kérte, hogy távozhasson a Real Madrid kedvéért, de én azt szeretném, ha maradna - mondta Leonardo L'Equipe-nek. - Nem született döntés az ügyről. Egyértelműen az a célunk, hogy ő maradjon a vezetőedző. Semmilyen kapcsolatban nem vagyunk más edzőkkel."

Néhány napja a PSG elnöke, Nasszer Al-Khelaifi is jelezte, a Real Madrid megkereste őket. "A képviselőik tárgyaltak velem. Szerződés köti hozzánk még egy évig. Szeretném itt tartani a következő szezonra" - fogalmazott a katari üzletember.

A Ligue 1 közvetítési jogait birtokló BeIN Sport szerint már gyakorlatilag hivatalos, hogy Ancelotti lesz a várhatóan a Chelsea-hez távozó José Mourinho utódja a spanyol fővárosban, Twitter-csatornájukon azt írták: "Nem Carlo Ancelotti lesz a PSG vezetőedzője a következő idényben."

Az Év játékosának egyébként Zlatan Ibrahimovic-ot választották, a PSG svéd csatára a gólkirályi címet is bezsebelte 29 találatával.