Premier League

A bíró 94 percen keresztül rossz volt - Mourinho

Az Aston Villa 1-0-ra nyert odahaza a Chelsea ellen az angol labdarúgó Premier League 30. fordulójának szombati meccsén.

Mourinhót a lelátóra küldték a meccs ráadásában - fotó: AFP

A Chelsea nem tudta megismételni a Manchester City kora délutáni bravúrját. Manuel Pellegrini együttese a 10. perctől emberhátrányban játszott a Hull City vendégeként, mégis 2-0-ra győzött, de ugyanez nem sikerült José Mourinho együttesének. A londoni csapat a 68. percben megfogyatkozott az Aston Villa vendégeként, Williant állították ki, ám a birminghami csapat nem követte a Hull City példáját, kihasználta az emberfórt, a 82. percben Delph vette be Cech kapuját. A hajrában tovább csonkult a Chelsea, Ramires megtaposta ellenfelét, második sárgával kiállították, sőt, Mourinhót is a lelátóra küldte Chris Foy játékvezető. Az Aston Villa megőrizte előnyét, a Chelsea-nek ezzel a vereséggel alaposan megcsappantak bajnoki esélyei, hiszen a Manchester City három pontot hozott rajta, ráadásul három mérkőzéssel kevesebbet játszott.

"Nem tudom miért állított ki a játékvezető, megkérdeztem tőle, de nem állt szóba velem - mondta Mourinho a lefújás után a BBC-nek. - Az ellenfélből valaki agresszív mozdulatot tett az egyik játékosom felé, Gabriel Agbonlahor a kispadon ült, felpattant, szintén támadóan viselkedett, mindenki a pályára sodródott, én és a segítőim is ott álltunk. Talán Mr. Foy úgy vélte, agresszív voltam, nem tudom. Senki sem viselkedik szoborként egy futballmeccsen, talán mindenkit kiállíthatott volna. Nagyon balszerencsések voltunk, mi voltunk az elszenvedői a játékvezető teljesítményének. Nem arról van szó, hogy egy hibát vétett, vagy nem adott meg egy büntetőt, egyszerűen 94 percen át rossz volt.

[1475015] 2014-03-15 18:30:00 Aston Villa - Chelseax;
144788