Premier League

Pellegrini megvédte kiállított hátvédjét

Korán emberhátrányba került, de kétgólos győzelmet aratott a Manchester City a Hull City vendégeként.

A csapatkapitány kiállítása ellenére is nyert a Manchester City - Fotó: AFP

Már a tizedik percben hátrányba kerültek az égszínkékek, legalábbis a létszámot tekintve, hiszen Vincent Kompany bizonytalankodott hátul, Nikica Jelavic letámadta, majd meglökte, de a bíró nem ezt fújta le, hanem azt, hogy a hátvéd földre vitte a csatárt.

"Egyértelmű, hogy Vincent-nal szemben szabálytalankodtak először, de a játékvezető ezt nem látta, nem fújta le. Természetesen Vincent lerántása pirosat ért, de korábban Jelavic volt szabálytalan. De nem akarok a bíróról beszélni, nyertünk, és jól játszottunk" - mondta a találkozó után Manuel Pellegrini, a manchesteriek menedzsere.

Kompany kiállítása

A vendégek David Silva tekeréséből szereztek gólt, nem sokkal Kompany kiállítása után, majd hiába volt a Hullnak néhány lehetősége, Edin Dzeko egy ziccergóllal állította be a végeredményt.

"Jó választ adtunk egy nehéz hét végén. Kikaptunk a Wigantől (az FA-kupában - a szerk.), és Barcelonában is, így nagyon kellett most egy győzelem. Nehéz volt emberhátrányban, de jól teljesítettünk, mert így is jól védekeztünk, jól dolgoztunk a labda nélkül. Nagyon profik voltak a játékosok" - értékelt a chilei menedzser.

A győzelemmel a Manchester City hat pontra megközelítette a Chelsea-t, amely azonban hamarosan lejátssza az Aston Villa elleni mérkőzését, és ismét három letudott találkozóval fog a riválisa előtt járni.

A meccs góljai

[1475019] 2014-03-15 13:45:00 Hull - Manchester Cityx;