Angol Ligakupa

Mancininek tele van a hócipője a Cityt nem tisztelő menedzserekkel

Roberto Mancini, a Manchester City menedzsere élesen kritizálta kollégája, az Aston Villát vezető Paul Lambert viselkedését a két csapat keddi Ligakupa-mérkőzése után. A két szakember a meccs közben egy szabálytalanság után összekapott az oldalvonalnál.

"Elegem van ezekből a menedzserekből" - fakadt ki Mancini a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. "Nem mondtam semmit Lambertnek. Vannak, akiknek az állna a legjobban, ha befognák a szájukat."

A két edző akkor kapott össze, amikor Joe Bennett, a Villa és Gareth Barry, a City játékosa összecsúsztak a labdáért a mezőnyben, és az olasz szakember szerint előbbinek sárga lapot kellett volna kapnia.

"Csak azt kérdeztem, hogy volt-e lap. Még a kezemet sem emeltem fel, erre ő odajön hozzám. Nem szóltam hozzá. Csak a negyedik játékvezetővel beszéltem, mert azt hittem, a bíró az öltözőben felejtette a lapokat. Megérteném a viselkedését, ha hozzá beszéltem volna, de nem ez történt."

Roberto Mancini a Manchester City-Arsenal mérkőzésen a Premier League-ben 2012-ben.

Mancininek az elmondása szerint különösen fáj, hogy úgy érzi, csak vele, illetve a Manchester Cityvel merik megtenni az edzők, hogy vitatkoznak meccs közben.

"Néha ezek a menedzserek elmennek a nagy stadionokba, és ha a másik menedzser nem csinál semmit, ők sem csinálnak semmit. Az Old Traffordon például nem szólalnak meg. Amikor más menedzserek a játékvezetővel beszélnek, ők a padon ülnek. Nem szeretem ezt a viselkedést" - mondta.

Paul Lambert röviden reagált a Mancini által elmondottakra: "Ha ezt mondta, akkor ezt mondta. Elismerem őt edzőként és egykori játékosként is. Igazából nem is vesztünk össze. Nem történt semmi."

A meglepetésre 4-2-es, hosszabbításos Villa-győzelmet és így a Manchester City kiesését hozó meccs kapcsán egyébként Mancini azt mondta, hogy sajnálja a játékosait, és elismerte, hogy a vendégek jobban játszottak. Lambert természetesen elégedett volt az eredménnyel, és úgy vélte, az utóbbi időben összeállt a játékuk, aminek köszönhetően "hatalmas" eredményt értek el.

A két edző vitája 0:45-nél