NB I

Szűcs Lajos kibabrált a Videotonnal - pontokat vesztettek Torghelléék

A Videoton hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Lombard Pápa ellen az OTP Bank Liga 1. fordulójában.

Mitrovics a kevesek egyike, aki maradt a csütörtöki kezdőből - Fotó: vidi.hu

Kockáztatott Paulo Sousa: szinte az egész csapatot kicserélte a Slovan Bratislava elleni Európa Liga-mérkőzéshez képest a Pápa ellen. A hazaiaknál a nyáron igazolt Haraszti Zsolt és Szekeres Adrián is először léptek pályára fehérvári színekben, de kezdő volt Uros Nikolics, Kovács István és Torghelle Sándor is. A pápaiak a legjobb összeállításukban léptek pályára, Seye és Arszics alkotta a Lombard támadósorát és természetesen Szűcs Lajos állt a kapuban. Az 5. percben már Mitrovics veszélyeztetett szabadrúgásból, Szűcs azonban könnyed vetődéssel a jobb oldali kapufa mellé tolta a labdát.

Alapvetően a Videoton támadott, de sok elképzelés nem volt a játékukban. A pápaiak kontrajátékra rendezkedtek be, ez pedig a 25. percben meghozta az eredményét: Arszics ment el a bal oldalon, középre adott, ahol Seye a Videoton-védők között a kapuba passzolt (0-1).

Ha a közeledő vihar még nem is, ez alaposan leforrázta a hazai drukkereket, akik láthatóan nem voltak elégedettek kedvenceik produkciójával. A fehérváriak felforgatott csapata ment előre becsülettel, de semmi kreativitás nem volt a támadásokban, így a szünetben 0-1-gyel fordultak a felek.

A szünetben Szolnoki Roland helyére Nikolics Nemanja állt, a Videotonnak pedig egy perc se kellett az első helyzethez: Haraszti bombázta bele a labdát Szűcsbe 16 méterről. Ezután is támadásban maradtak a hazaiak, Nikolics lőtt nem sokkal kapu fölé. Egészen más tempóban játszottak ekkor a tavalyi ezüstérmes együttes játékosai, feltételezhetően Paulo Sousa nem kis fejmosást tartott a szünetben. Az 52. percben ennek meg is lett az eredménye: a Pápa védői vétettek el egy jobb oldali beívelést, a labdát Nikolics szerezte meg, majd 14 méterről a jobb sarokba lőtt (1-1).

A gól után sem állt le a Vidi: Szűcs Lajos lábbal védte Walter Lee kísérletét. A 65. percben ismét óriási bravúrt mutatott be a kapus, ekkor Kovács István betörése után hárított. Szinte felbillent a pálya, csak pillanatokra volt a labda a vendégeknél. A 77. percben a csereként beálló Gyurcsó jobb oldali beadását Nikolics lőtte kapásból rá, Szűcs biztosan védett. A hajrá is a pápai kapusról szólt, Nikolics és Gyurcsó lövését is hárította a kapus, ezzel maradt meglepetésre az 1-1-es döntetlen.

OTP Bank Liga
1. forduló
Videoton FC-Lombard Pápa Termál FC 1-1 (0-1)
Székesfehérvár, Sóstói Stadion, 2400 néző, V: Radványi
 
Gólszerzők: Nikolics N. (52.), illetve Seye (25.)
Sárga lap: Haraszti (16.), Vaskó (33.), Mitrovic (45+1.), illetve Arsic (32.), Seye (36.), Quintero (67.), Tóth G. (86.)
 
Videoton: Bozsovics - Szolnoki (Nikolics N., a szünetben), Szekeres, Vaskó, Hector - U. Nikolics (Perisc, 81.), Mitrovics - Haraszti (Gyurcsó, 65.), Kovács I., Walter Lee - Torghelle
 
Pápa: Szűcs L. - Rodenbücher, Balogh B., Dlusztus, Szabó O. - Horváth L. (Tóth G., 83.), Maróti, Németh M. - Seye (Berkó, 72.), Arszics (Dóczi, 63.), Quintero