Bundesliga

A tavaszi nyolc után most egy gól sem született a Dortmund-Stuttgarton

A Bundesliga 10. fordulójában a Dortmund hazai pályán küzdelmes mérkőzésen 0-0-ás döntetlent játszott a Hajnal Tamás nélkül felálló VfB Stuttgarttal. A tabella második helyezettje, a Schalke az utolsó pillanatokban bukott a Hoffenheim otthonában, Huszti Szabolcs csapata, a Hannover 2-0 arányban verte hazai pályán az Augsburgot.

Dortmund-Stuttgart

Hajnal Tamás a kispadon kezdett volt csapata ellen, a VfB azonban alaposan bekezdett, az első hét percben háromszor is lehetőséget kialakítottak a vendégek. Előbb Gentner távoli lövését védte magabiztosan Weidenfeller, majd a 7. percben a Stuttgart középpályása ahelyett, hogy az üresen álló Traoréhez továbbított volna, a védőkbe vágta a labdát, amely szögletre pattant. A jobb oldali sarokrúgást követően Harnik nagy helyzetben kapu fölé lőtte a labdát. 

A 10. percben Schmelzer harminc méteres szabadrúgása a Stuttgart kapujának jobb alsó sarkában kötött ki, de a hazaiak csak másodpercekig örülhettek, a játékvezető ugyanis les miatt érvénytelenítette a találatot. Hummels végzett zavarórepülést Ulreich előtt, s a labda elrúgásának pillanatában mintegy méteres lesen tartózkodott. A 20. percben hatalmas csapás érte a hazaiakat, a csapatkapitány Sebastian Kehl nem tudta folytatni a játékot, helyette Leitner lépett pályára. Közben kissé eldurvult a meccs, gyors egymásutánban két stuttgarti is sárga lapot kapott.

Fél órához közeledve óriási lehetőséget hagyott ki a Dortmund. Egy bal oldali szögletet követőenHummels ötösről leadott lövését Ulreich a felső lécre tolta, a kipattanó után pedig a középső védő a gólvonalon álló Boka gyomorszáját találta el. A játékrész utolsó percében Traoré adott középre a jobb oldalról, a labda veszélyesen csapódott lefelé, Weidenfeller nem is tudta azt fogni, de a hazaiak szerencséjére a kipattanó Ibisevicről az alapvonalon túlra pattant. 

Fejpárbaj a Dortmund-Stuttgarton

A második félidőt az elsővel szemben a hazaiak kezdték aktívabban, az 50. percben Götze passzolt Reus elé, aki az ötös sarkának magasságából a rövid sarok mellé lőtt. Az 56. percben beállt a Dortmundba Julian Schieber, aki a tavaszi 4-4 alkalmával még a Stuttgart színeiben szerzett két gólt jelenlegi kenyéradója ellen. A támadó számára a fontos momentum a 60. percben jöhetett volna el, akkor Reus tolta elé a játékszert, a volt stuttgarti már csak Ulreichhal állt szemben, de 10 méteres, ballábas, lapos lövése elakadt a kapusban.

A Dortmund ekkor már óriási mezőnyfölényben játszott, a félidő derekán Götze lőtt mintegy 20 méterről, de lecsapódó kísérlete elkerülte Ulreich kapujának jobb alsó sarkát. A 73. percben egy kósza kontrát követően Ibisevic került hatalmas helyzetbe, de öt méterre a kaputól az utolsó pillanatban hátulról szerelték. A Stuttgart védelme magabiztosan állt a lábán, de így is óriási szerencséjük volt a vendégeknek, Lewandowski három perccel a lefújás előtt fordulásból a felső lécet találta el.

A végén maradt a 0-0, a Dortmund így továbbra sem találja tavalyi önmagát. A sárga-feketék ezt megelőzően utoljára 2011. februárjában maradtak gól nélkül hazai pályán a Bundesligában.

Hoffenheim-Schalke

A Schalke egy hoffenheimi győzelemmel ideiglenesen egy pontra közelíthette volna meg az éllovas Bayern Münchent, de már a meccs elején keserű pirulát kellett lenyelnie. A 13. percben Fabien Johnson tálalt a tizenhatos vonalánál elhelyezkedő Volland elé, aki betört a büntetőterületen belülre, majd a jobb alsó sarokba lőtt (1-0).

A Hoffenheim a hajrában győzte le a Schalkét

A továbbiakban a Hoffenheim magabiztosan őrizte előnyét, a Schalke leginkább távoli lövéssel próbálkozott, de Afellay, Jones, Fuchs és Neustädter sem tudta bevenni Wiese kapuját.Egészen a 37. percig. Akkor Farfán jobb oldali szögletét követően a kaputól mintegy 11 méterre éppen Neustädter emelkedett a legmagasabbra, s a bal alsó sarokba fejelt (1-1).

A második félidő rögtön két veszélyes Schalke-lehetőséggel indult, előbb Farfán lőtte a kifutó Wiesébe a labdát, majd a hálóőr Afellay ezt követő próbálkozását óriási bravúrral hárította. Egy órán túl ismét a vendégek veszélyeztettek, akkor Farfán jobb oldali beadását követően Jermaine Jones mindössze centikkel fejelt a kapu jobb oldala mellé.

A félidő derekán a hazaiak talán először kerültek a fordulás után a Schalke kapuja elé, s azonnal vezetést szereztek. Matip öklelte fel Vollandot a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig a büntetőpointra mutatott. A tizenegyest Firmino vágta a léc alá (2-1). A tabella második helyezettje alig két perccel később egyenlíthetett volna, de a szezon elején sokat bizonytalankodó Wiese is óriási bravúrral hárított, ezúttal Farfán 25 méteres löketét védte.

A Schalke azonban fokozta a nyomást, s a hajrában a hálóőr már tehetetlen volt: Wiese Huntelaar közeli sarkazását még védte, a kipattanót azonban Ucsida a gólvonalon túlra segítette (2-2). Ez a nap azonban nem a vendégeké volt: már a ráadás pillanatait éltük, amikor Joselu Schipplock elé továbbított, aki a kimozduló Unnerstall mellett a kapu jobb oldalába lőtte a játékszert (3-2). A Schalkénak már nem maradt válasza, így a Királykéket nem tudtak közelebb lopózni a Bayernhez. 

Hannover-Augsburg

A Hannover csapatában Huszti Szabolcs a kezdőcsapatban kapott helyet, s nemcsak rajta múlt, hogy nem növelte pontjai számát a kanadai táblázaton. A 15. percben a magyar középpályás adott középre a bal oldalról, a labda egyedül találta Dioufot, aki lányos zavarában a bal sarok mellé bólintott. A szenegáli csatár tíz perccel később lábbal már nem hibázott. Ezúttal Stindl ívelt középre a jobb szélről, a támadó pedig a rövid saroknál érkezve a hálóba belsőzte a játékszert (1-0).

A szünet után az 55. percben Ya Konan 20 méteres kísérletét Jentzsch hárította, a másik kapu előtt hét perccel később Musona került helyzetbe, de bal alsó sarokba tartó lövését Zieler ki tudta piszkálni. Negyed órával a vége előtt ismét óriási lehetőség adódott a vendégek előtt, de Bancé öt méterről fejjel nem találta el a kaput.

A mérkőzés 85. percében aztán eldőlt az összecsapás, Diouf centerezett, középen érkezett Stindl, aki a kapu jobb oldalába lőtt (2-0). Husztit a 87. percben lecserélték, de az eredmény már nem változott, a Hannover 2-0 arányban megnyerte a mérkőzést.

A többi mérkőzésen

A Möncehengladbach-Freiburg összecsapáson de Camargo és Daniel Caligiuri góljaival 1-1-es döntetlen született, a Nürberg pedig Chandler találatával legyőzte a Wolfsburgot, így szeptember 15-e óta első győzelmét aratta.

  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bundesliga-I-2012-2013/1239548  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bundesliga-I-2012-2013/1239554  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bundesliga-I-2012-2013/1239551  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bundesliga-I-2012-2013/1239549  
  • https://www.hatharomhun.com/livescore/event/bundesliga-I-2012-2013/1239553 
Bundesliga
10. forduló
Borussia Dortmund-VfB Stuttgart 0-0
 
TSG 1899 Hoffenheim-FC Schalke 04 3-2 (1-1)
Gólszerzők: Volland (13.), Firmino (67., 11-esből), Schipplock (90+1.) ill. Neustädter (37.), Ucsida (82.)
 
Hannover 96-FC Augsburg 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Diouf (26.), Stindl (85.)
 
VfL Borussia Mönchengladbach-SC Freiburg 1-1 (0-0)
Gólszerzők: de Camargo (49.) ill D. Caligiuri (77., 11-esből)
 
1. FC Nürnberg-VfL Wolfsburg 1-0 (0-0)
Gólszerző: Chandler (76.)