Férfi kézilabda BL

Játékidőn túl rontott hétméteres kellett a Veszprém győzelméhez

A sérüléssel bajlódó Nagy László nélkül készült a Celje Pivovarna Lasko elleni hazai mérkőzésre az MKB-MVM Veszprém a férfi kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójában. A találkozó úgy indult, ahogy reméltük, magabiztos előnyt szerzett a házigazda, de a szlovének utolsó leheletükig küzdöttek, és a végén csak egy elhibázott időn túli hétméteres miatt nem tudtak pontot szerezni.

A Celje elleni idegenbeli mérkőzéssel ellentétben ezúttal jól kezdett a Veszprém, holott térdsérülése miatt kénytelen volt nélkülözni Nagy Lászlót. Kérdés volt, hogy a világklasszis átlövő hiányát miként tudja kezelni a csapat, amely előzetesen leginkább a védekezés tekintetében vetett fel kérdéseket. Nos, az első húsz percről azt írhatjuk, szinte hibátlanul működött a magyar bajnok hatosfala, a gyors visszarendeződéssel sikerült kihúzni a szlovének méregfogát, akik ugyan a megszokott sebességgel jutottak el a mieink hatosának előterébe, ám ott rendre fogadták őket a bekkek. Ahogy az lenni szokott, a jó védekezés mellé megfelelő kapusteljesítmény társult, Fazekas Nándor az egy héttel ezelőtti találkozó második félidejéhez hasonlóan fogott minden, mint az olajfesték. A bakonyiak már hét góllal is vezettek, csakhogy jött a fordulópont, az izraeli játékvezetők cseppet belenyúltak a meccsbe. A bírók ítéletei felkorbácsolták az indulatokat - leginkább Iváncsik Tamás idegrendszerét tették próbára -, a kiállítások és a parázs hőfok kizökkentették a magyar csapatot.

Chema Rodríguez (pirosban) öldöklő csatát vívott a szlovénekkel - Fotó: MTI

A játékrész hajrájában hat percig nem tudott gólt szerezni a Veszprém, Carlos Ortega pedig hiába biztatta egyszerűbb megoldásokra játékosait, már ekkor érezhető volt, hogy a fordulást követően sem dőlhetünk hátra. Így is lett, mert a Celje megérezte a vérszagot, és a 45 percre egygólosra csökkentette hátrányát. Statikussá, körülményessé vált a mieink támadójátéka, de a komolyabb problémák a védekezésben voltak felfedezhetők, amely ritkán látható mértékben visszaesett. A dupla cserék révén a középsők rendre lemaradtak a villámléptű ellenfelekről, a darabos Schuch Timuzsint játszi könnyedséggel cselezte ki Sebastian Skube, Ortega mester pedig hiába váltott később nyitott védekezésre, ez a stratégia sem bizonyult hatékonynak.

Olyannyira nem, hogy tíz perccel a vége előtt utolérte ellenfelét a Celje, ekkor kezdődtek a valódi izgalmak. Szerencsénkre, ha akcióból nem is találkozott sokszor a labdával a Fazekast váltó Mirko Alilovic, a hétmétereseknél remekül védett, és a játékidő letelte után belepiszkált David Razgor hetesébe, így csapata megőrizte egygólos, 27-26-os előnyét. A szombat esti hatvan perc sok tanulsággal szolgált, sajnos a Nagy László nélküli védekezés hibapont volt a Veszprém játékában. Noha ennyire szoros csatára mi sem számítottunk, a hatharom.com protippje ezúttal is bejött - csakúgy mint az első mérkőzésen -, hiszen Momir Ilicsék nem nyertek tíz gólosnál nagyobb különbséggel.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája
csoportkör, A-csoport, 6. forduló
MKB-MVM Veszprém-Celje Pivovarna Lasko (szlovén) 27-26 (13-10)
 
A csoport többi mérkőzésén:
Croatia Zagreb (horvát)-Rhein-Neckar Löwen (német) 24-28 (12-13)
Szentpétervár (orosz)-Motor Zaporozsje (ukrán) 18-24 (10-14)
Az A csoport állása
# Csapat M GY D V LG KG P
1. MKB-MVM Veszprém 6 6 0 0 193 145 12
2. Rhein-Neckar Löwen 6 4 1 1 181 153 9
3. Motor Zaporizzsja 6 3 1 2 171 179 7
4. Celje Pivovarna Lasko 6 2 0 4 159 161 4
5. Croatia Osiguranje Zágráb 6 2 0 4 161 171 4
6. Szentpétervár 6 0 0 6 120 176 0

 

Élő közvetítés: Veszprém-Celjex
  • Pro
    mr.blonde
    2013. november 22., Péntek 18:27

    Unknown | MKB Veszprém - Celje

    2013. november 23., Szombat 18:45
    • Ország:Ismeretlen
    • Fogadás típusa:Bármi más
    • Tipp:Ázsiai hendikep: Celje +10
    • Időszak:Teljes játékidős fogadás
    • Odds:1.71
    • Eddig éri meg:1.62
    • Tét:6
    • INDOKLÁS:

      A magyar bajnok MKB Veszprém zsinórban hatodik győzelmére készül a Bajnokok Ligájában, de nincs kétségem afelől, hogy ez be is következik majd. A szlovén Celje a nyáron három kulcsjátékosát is elengedte, így Matics gárdája egy fiatal, lelkes, de verhető csapattá alakult. Az egy héttel ezelőtti odavágón a bakonyiak 5 góllal jobbnak bizonyultak, így hazai pályán kétség sem férhet a győzelméhez. Szerencsére a bukmékerek az eddigi eredményekből indultak ki, ám nagyon fontos tényező, hogy Nagy László sérülés miatt nem lép pályára szombaton. A Veszprém világsztárja védekezésben és támadásban is kulcsember, hiányában például a szélső Gulyás Péter játszik majd jobb átlövőt. Gulyást én nem tartom nemzetközi szintű játékosnak, főleg nem átlövőben. A telt ház és a veszprémi győzelem garantált, de hogy több mint 10 gólt rakjon közé az MKB, azt most nem tartom valószínűleg. Közeledünk a szezon végéhez, a játékosok fáradnak, a meccs rutinból is hozható, ráadásul a két klub jó viszont is ápol egymással.

    • Eredmény:

      27-26

    • kimenetel
      Nyereség
    • 4.26