Női kézilabda

A lányok fantasztikus fegyelemmel kezelik az utasításaimat - Ambros Martín

  • Győri Audi ETO KC

A Győri Audi ETO KC a Randers elleni, hétfői Bajnokok Ligája-mérkőzésre készül, ebből az alkalomból beszélt Ambros Martín vezetőedző csapata állapotáról, illetve az ellenfélről.

Görbicz Anita a Podgorica-meccs után kiemelte, hogy igazi csapatként játszottak a lányok, és ezt a siker kulcsának tekinti. Te is így látod?

Mindenképpen! Nagyon büszke vagyok a lányokra, hogy amellett, hogy kimagasló tehetségek, fantasztikus csapattársak is egyben. Folyamatosan figyelnek egymásra, segítik egymást, és ez a jó összhang támadásban és védekezésben is nagyon hatékonnyá teszi a csapat működését. A mi játékunk rengeteg mozgással jár, és ebben óriási szerepe van az összehangolt működésnek.

A védekezés mindenképpen a csapat erősségének tekinthető, hiszen általában alacsonyan tartjátok a kapott gólok számát. Hogy látod, sikerült a védekezést az általad elvárt szintre fejleszteni?

Amikor nyáron elkezdtünk együtt dolgozni, valóban a védekezés felépítésére helyeztem először a hangsúlyt. Rengeteg munkánk van benne, de elképesztő, hogy milyen hatékonysággal dolgoztunk. Gyakorlatilag amit egyik nap megbeszéltünk, azt a lányok másnap már alkalmazták, így nagyon jól lehetett haladni. És ahogy telt az idő, a játékosoknak kemény, de elérhető célokat tűztem ki, például egy-egy meccs előtt kihangsúlyoztam, hogy most 20 gól alatt kell tartanunk az ellenfelet. Vagy meccsek közben, hogy most nem szabad gót kapnunk. A lányok ezeket fantasztikus fegyelmezettséggel kezelték, és ez a fegyelem meccsről-meccsre beépült a játékukba. Most már nem is kell kihangsúlyoznom ennek fontosságát, alapelvárás számukra a kőkemény védekezés és a kevés kapott gól.

Hogyan készültök a Randers elleni meccsre, mit vársz a csapattól?

Kifejezetten a Randers ellen nem tudunk túl sokat készülni, hiszen szerdán még hazai bajnoki meccsünk volt, és addig az volt a legfontosabb. A dánoknak ilyen szempontból több idejük volt belőlünk felkészülni, hiszen ők két hete játszottak a Larvik ellen. De természetesen a saját folyamatos fejlődésünkre koncentrálunk mind támadásban, mind védekezésben. Az ő meccsüket nézve pedig láttuk, hogy például nyitott védekezést is játszanak, tehát erre is próbálunk minél hatékonyabban felkészülni. Ha végig folyamatosan tudunk koncentrálni, akkor meg kell nyernünk ezt a mérkőzést.