Darts

Van Gerwen harmadszor vagy Thornton először?

  • hatharom.com

Nagyot kaszálhatunk, ha a skót klasszis legyőzi a holland zsenit a World Grand Prix szombati fináléjában.

Michael van Gerwen-Robert Thornton
Hatharom-tipp: Thornton nyer
TippmixPro @ 4.25

A nagy csillaghullás ellenére végül mégis két kiemelt játssza a döntőt Dublinban, méghozzá a világelső Michael van Gerwen és a hetedik helyen rangsorolt Robert Thornton. Óriási meglepetésről nem beszélhetünk, hiszen a holland zseni a torna címvédője, míg a skótról mindig is lehetett tudni, hogy fekszik neki a World Grand Prix, csak eddig a szerencsével hadilábon állt. 

Van Gerwen és Thornton legutóbbi öt egymás elleni meccse
Év Torna Győztes Eredmény
2015 European Matchplay Van Gerwen 6-1
2015 UK Open Qualifier Van Gerwen 6-5
2015 Világbajnokság Van Gerwen 5-2
2014 Premier League Van Gerwen 7-5
2014 Premier League Van Gerwen 7-5

Most nagyon összeállt a skótnál minden, stabilan jól hozza a be- és kiszállókat, ez pedig nagyszerű alapot ad a játékának. Talán a körátlagán kell javítania, bár a Mensur Suljovic elleni elődöntőben dobott 11 maximuma kifejezetten erősnek számít. Van Gerwen elég könnyű úton jutott el a döntőig, messze Thornton lesz a legrágósabb falat számára, még úgyis, hogy az elmúlt jó néhány meccsüket megnyerte ellene. Viszont ez az a torna, ahol a szigetországinak a legjobb esélye van legyőzni a hollandot - a dupla beszálló miatt.

A trófea megkaparintásához öt szettet kell nyerni, a bukik által kínált 6,5-ös határt könnyedén túlszárnyalhatják. Meglepő lenne, ha Van Gerwen simán tudna nyerni, annyira nem volt elsöprő eddig a játéka. Ha pedig győztesre akarunk fogadni, akkor egyértelműen Thornton 4.00 feletti oddsában van az érték.

További darts-tippekért látogass el a LOGIBET.COM-ra!