Átigazolás

Javi Martínez öt évre a Bayern Münchené - hivatalos

A Bayern München hivatalos honlapján bejelentette, hogy szerződtette a spanyol Javi Martínezt. A 23 éves, védőként és középpályásként is bevethető spanyol játékos 2017 nyaráig írt alá a bajorokhoz. A Bayern Martínez kivásárlási árát, 40 millió eurót fizetett az Athletic Bilbaónak a világ-és Európa-bajnok labdarúgóért.

Martínez már szerdán délelőtt átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálatokon, amiről korábbi klubja, az Athletic Bilbao nem tudott, ezt közleményben jelezte is. A Bayern München azonban hosszas alkudozások után kifizette a Martínez bilbaói szerződésében szereplő 40 millió eurós kivásárlási árat, ezért a Spanyol Labdarúgóliga (LFP), illetve a Spanyol Labdarúgó Szövetség (RFEF) megszüntette kontraktusát, majd a játékos aláírt a bajorokhoz. Michael Gerlinger, a Bayern ügyvédje a déli órákban Madridba repült, hogy mielőbb megszülessen a megállapodás, állítólag az LFP-nél letétbe helyezték az összeget. A baszk labdarúgóért fizetett 40 millió euró új német átigazolási rekord.

"Természetesen az óriási pénz, de a vezetőség meg van győződve arról, hogy egy kivételes képességű játékosért fizettük ki" - idézi a német klub honlapja Karl-Heinz Rummeniggét, az igazgatótanács elnökét. Rumenigge hozzátette, nagyon bonyolult folyamat volt a védekező középpályás megszerzése, mert a Bilbao az első naptól elzárkózott a transzfertől. "Az utóbbi napokban adózási, jogi problémákat is meg kellett oldanunk. Szerencsére sikerült."

"Boldog vagyok, hogy egy ilyen történelmű klubhoz írtam alá. Nagyon sokáig vártam erre, a várakozásnak azonban vége. A Bayern nemcsak Európa, a világ egyik legnagyobb klubja, rengeteg topjátékossal, és ez mindenképp motivál engem. Természetesen minél több trófeát szeretnék itt nyermi" - nyilatkozta Martínez. A 8-as mezt kapó baszkot csütörtökön mutatják be hivatalosan az Allianz Arénában.