Férfi kézilabda BL

Nem kellett izgulnia a Szegednek a tévé előtt, megvan a továbbjutás

Fölényesen legyőzte a horvát Dinamo Zagreb a svájci Schaffhausent a férfi kézilabda Bajnokok Ligája D csoportjának utolsó fordulójában. Ezzel biztosság vált, hogy utóbbi csapat már nem érheti utol a csoport negyedik helyén a Pick Szegedet, amely így bejutott a sorozat nyolcaddöntőjébe.

A Pick Szeged játékosai ünneplik győzelmüket a Schaffhausen ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában 2012-ben.

A Schaffhausen csak győzelemmel érhette volna utol a magyar bajnoki ezüstérmest, amelyet ebben az esetben az egymás elleni eredmények alapján megelőzhetett volna. Azonban Zágrábban a hazaiak az első félidő utolsó tíz percében nagyszerű játékkal hétgólos különbséget alakítottak ki, ezzel gyakorlatilag eldöntötték a mérkőzést.

A második játékrészben a svájciak ugyan egy rövid időszakban jobban játszottak, de ekkor is csak öt találatra tudták csökkenteni a különbséget. Az utolsó percekben pedig már nem koncentráltak a csapatok a védekezésre, így egy rohanós gólzáport hozott a hajrá, a végén 38-30-ra győzött a Zagreb.

Ezzel  a Pick Szeged attól függetlenül ott lesz a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, hogy vasárnap milyen eredményt ér el a már biztosan csoportmásodik Füchse Berlin otthonában.

A legjobb 16 sorsolását kedden 12:30-kor rendezik az európai szövetség (EHF) bécsi központjában. Az MKB Veszprém és a Pick Szeged csoportelsőként és -negyedikként egymással is játszhatnak, illetve a bakonyiak valószínűleg a francia Montpellier-t vagy a dán Silkeborgot, míg a Tisza-partiak a német Hamburgot vagy a lengyel Kielcét kaphatja ellenfélnek.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája
D csoport, 10. (utolsó) forduló
Croatia Zagreb (horvát)-Schaffhausen (svájci) 38-30 (20-13)
csütörtökön játszották:
Dinamo Minszk (fehérorosz)-Barcelona (spanyol) 28-30 (13-18)
vasárnap játsszák:
Füchse Berlin (német)-PICK SZEGED 19.00
 
A csoport állása: 1. Barcelona 18 pont/10 mérkőzés, 2. Berlin 14/9, 3. Minszk 11/10, 4. Pick Szeged 6/9, 5. Zagreb 5/10, 6. Schaffhausen 4/10