Átigazolás

Dzeko visszatérhet a Bundesligába, Lewandowskit pótolhatja

A bosnyák Dnevni Avaz című lap internetes kiadása arról adott tájékoztatást, hogy Edin Dzeko a januári átigazolási szezonban visszatérhet Németországba.

Dortmundban gyarapíthatja góljainak számát Edin Dzeko?

A hírek szerint a Borussia Dortmund 22 millió eurós ajánlatot készül tenni a Manchester Citynek a válogatott támadóért, aki Manuel Pellegrininél nem számít alapembernek a világoskékek együttesében. A fekete-sárgák nem először próbálják magukhoz csábítani a 27 esztendős csatárt, ezúttal viszont a korábbiaknál jelentősen magasabb fizetést kínálnának az idei szezonban hat találatnál járó gólvágónak. A lap szerint Dzeko heti 190 ezer eurót tehetne zsebre a Signal Iduna Parkban.

Jürgen Klopp, a BVB trénere a bosnyákban látná Robert Lewandowski megfelelő utódját, a lengyel támadó távozása ugyanis szinte biztosra vehető. Korábban a hatharom.com is hírt adott róla, hogy Lewandowski előszerződést köthet a Bayern Münchennel, de beszámoltunk az FC Barcelona érdeklődéséről is a kilences iránt. A dortmundi csatárkérdés magyar szempontból sem elhanyagolható, hiszen jelenleg a Borussia tartalékcsapatában szerepel Bajner Bálint, de honfitársunk februárban bemutatkozhatott az első csapatban is.

Dzeko piaci ára a transfermarkt.de szerint 27 millió euró, elképzelhető azonban, hogy ennél valamivel kevesebb összegért is hajlandóak megválni tőle a manchesteriek. Az 58-szoros bosnyák válogatott támadó 2008 januárjától négy szezonon keresztül futballozott Wolfsburgban, a német élvonalban ezalatt 66 gólt szerzett. A hatvanhetedik már dortmundi színekben születhet meg...

A jövő évi világbajnokságra kijutott bosnyák válogatott jövő kedden St. Louisban lép fel barátságos mérkőzésen, az argentinok elleni keretbe az angliai légiós is meghívót kapott.

[1600760] 2013-11-19 04:00:00 Argentína - Bosznia-Hercegovinax;