Bajnokok Ligája

Még mindig lefelé tart a United, előnyben az Olimpiakosz

Rossz hozzáállással, rossz játékkal kétgólos vereséget szenvedett a Manchester United az Olimpiakosz Pireusz vendégeként a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

Noha a nevek alapján az angolok voltak a meccs esélyesei, látszólag a 0-0-ért érkeztek Görögországba. Beálltak a saját térfelükre, és várták a hazai csapatot. Nem volt azonban megfelelő a szervezettségük, így egy-egy kisebb lehetőséget ki tudott alakítani az Olimpiakosz az első félórában. Dominguez ziccerénél Vidics még odaért, Pérez távolabbról az oldalhálót találta el, eközben azonban a vendégek egyáltalán nem tudtak veszélyeztetni.

Maniatiszék jók, Rooneyék rosszak voltak

Ehelyett a 38. percben hátrányba kerültek. Nem tudtak felszabadítani egy hazai támadásnál, az érkező Maniatisz teljesen egyedül lőhetett, a nem túl jó próbálkozásba Dominguez beletette a sarkát, a balra induló De Geának pedig így nem volt esélye, hogy visszaérjen a jobb alsóra. 1-0

A United nem tudott igazán reagálni a helyzetre, de nem csak a gól utáni percekben, hanem a szünetet követően sem. Továbbra is távol helyezkedtek egymástól, a hazaiak között "bujkáltak" a a játékosok, így a hátvédek teljesen pontatlan indításokkal próbálkozgattak. Gyorsan meg is bűnhődött a vendégcsapat a gyámoltalanságáért, az Arsenaltól kölcsönben az Olimpiakosznál lévő Campbell ugyanis befűzte Carricket a tizenhatos előterében, majd ballal a jobb alsóba tekert. 2-0

David Moyes két cserével próbált reagálni a hátrányra, de jó ideig Kagawa és Welbeck sem tudott új színt vinni a MU játékába. Ez csak a véghajrára változott, amikorra az Olimpiakosz jól láthatóan elfáradt. Ebben időszakban a széleken már tudtak veszélyt teremteni a vendégek, de lövésig egyedül van Persie jutott, és ő sem találta el a kaput a 82. percben.

Az Olimpiakosz így az eddigi mérkőzéseken elsőként nyerni tudott hazai pályán a csoportmásodikok közül, így egyelőre jóval közelebb áll a továbbjutáshoz, mint a Manchester United. Sajnos ezzel a hatharom.com PROTIPPJE nem jött be, tippmesterünk vendégsikerre számított.

[1625212] 2014-02-25 20:45:00 Olimpiakosz - Manchester Unitedx;
Percről percre: BL_Olimpiakosz_MU_2014_02_25x
2014-02-25;42