Foci

Beindult a Puskás, mínusz kettőről fordított a Juve

Az OTP Bank Liga 7. fordulójában nyerni tudott a Puskás Akadémia, az Újpest és a Vasas is. Németországban a Bayern München csak a hajrában gyűjtötte be a három pontot, míg a Olaszországban a Juventus hozta rá a szívbajt a drukkerekre. Ez történt szombat délután.

Sorozatban második győzelmét aratta a Puskás Akadémia, amely a Balmazújváros legyőzése után a Haladást is legyűrte. Pintér Attila együttese ugyan a 16. percben hátrányba került, de még a szünet előtt egalizált, majd a fordulás után még négyet gurított, így 5-1-es győzelemmel térhetett haza Sopronból.

Sikeresen feledtette a debreceni fiaskót a Vasas, amely James, Gaál és Hangya góljaival verte a Paksot. A helyzetek alapján a tolnaiak talán rászolgáltak volna az egyik pontra, de mivel a focit gólra és nem kapufára játsszák, így üres kézzel távoztak a fővárosból.

Fotó: MTI

Az Újpest a hazatérő Simon Krisztián (a képen) góljával verte idegenben a Balmazújvárost, míg a borsodi rangadón a Diósgyőr egy 93. percben értékesített büntetővel 2-1-re verte a Mezőkövesdet Debrecenben.

2017-08-26;212

A sokak által temetett Barcelona a második meccsét is hozta a bajnokságban, a katalánok ezúttal az Alaves vendégeként szerezték meg a három pontot. A Barca kulcsfigurája természetesen Lionel Messi volt, akinek még az is belefért, hogy az első játékrész hajrájában elhibázzon egy tizenegyest, mert két gólt így is összehozott.

 

2017-08-26;87

A német Bundesligában a Bayern München majdnem pontot vesztett Brémában, ám a hajrára fordulva Robert Lewandowski két gyors egymásutánban szerzett góljával végül megőrizte hibátlan mérlegét. A Hoffenheim egy fordulatos találkozón végzett 2-2-re Leverkusenben, a vendégeknél Szalai Ádám végig a kispadról figyelte az eseményeket. Nyert az újonc Stuttgart és a Wolfsburg is, Dárdai Pálnak és a Herthának viszont nem sikerült pontot szereznie a Borussia Dortmund otthonában, így mi sem tudtunk profitálni bátor tippünkből.

2017-08-26;54

Olaszországban két meccset játszottak a Serie A délutáni programjában. A Bologna 1-0-s győzelmet ért el a Benevento vendégeként, a piros-kékeknél Nagy Ádám végig a kispadon nézte a találkozót.

Dybala mesterhármassal rukkolt elő szombaton

Mindössze 19 másodperc kellett a Genoának, hogy megszerezze a vezetést a címvédő Juventus ellen, amely a gyorsan bekapott góltól kicsit meg is szédült, hiszen a 7. percben még egy büntetőt is összehozott a hazaiaknak, így nagyon hamar kétgólos hátrányba került. A torinóiak erejét azonban jól mutatja, hogy még ez sem volt elegendő a Genoának a pontszerzéshez, és Dybala triplájával és Cuadrado góljával az Öreg Hölgy teli zsákkal térhetett haza. Mi sem jártunk rosszul ezen a meccsen, hiszen a találkozóra ajánlott tippünk negyedóra alatt bezöldült.

2017-08-26;55

Angliában a Manchester City kínkeserves győzelmet aratott a Bournemouth vendégeként, a kis híján botrányba fulladó meccs 97. percében Sterling vitte be a győztes találatot az Égszínkékek számára. Elbukta első pontjait az újonc Huddersfield és megszerezte első győzelmét a Newcastle United. A játéknap zárómeccsén a Manchester United a Leicester fogadta, és a Vörös Ördögök a Rókák ellen is megszerezték a három pontot. Bár a MU a második félidőben 0-0-s állásnál büntetőt rontott, végül simán behúzta a meccset, így Mourinhóék listavezetőként mehetnek a kéthetes szünetre.

2017-08-26;47