Bajnokok Ligája

Zágrábban nyertek Ibrahimovicék, nehezen győzött a Porto

A Bajnokok Ligája A-csoportjában a PSG 2-0-ra nyert a Dinamo Zágráb otthonában, míg a Porto ötgólos meccsen nyert hazai pályán a Dinamo Kijev ellen.

A portugál bajnokság listavezetője, az FC Porto a nemrég edzőt váltó Dinamo Kijevet fogadta. Már az első negyedóra végén megszerezte a vezetést a hazai együttes: Lucho passzolt szépen a sarokból középre Varela pedig jobbal a sarokba bombázott (1-0). Nem sokáig örülhetett azonban a portói közönség, jött ugyanis Huszjev és egyenlővé tette az állást. A kijevi játékos Veloso beívelését fejelte a kapuba a menteni igyekvő Helton elől (1-1).

A 36. percben újra megszerezte a vezetést a Porto: Rodriguez adott remek magas passzt Martineznek, aki az öt és feles sarkáról szépen ellőtte a labdát Shovkovsky alatt (2-1). A szünetben egygólos hazai előnnyel vonultak a csapatok a pihenőre.

A második félidőben feljöttek a vendégek, meg is zavarták a Portót a letámadással. A Dinamo fölénye a 72. percben góllá érett: Ideye Yarmolenko löbbölt labdáját vágta a kapuba 5 méterről, Heltonnak nem volt esélye (2-2). A bekapott góltól feltámadott a Porto és harmadszor is megszerezte a vezetést: Lucho González remek passzt adott a jobb oldalról a középen érkező Martineznek, aki 4 méterről a kapuba talált (3-2). A Porto ha nehezen is, de legyőzte hazai pályán a Dinamo Kijevet.

Ibrahimovic szerezte meg a vezetést - Fotó:AFP

A csoport másik mérkőzésén Ménez, Pastore, és Ibrahimovic is kezdett a párizsi sztárcsapatban, amely Horvátországba látogatott. Az első igazi lehetőség a 23. percben adódott a hazaiak előtt, Cop lövésénél Sirigunak kellett odafigyelnie. A másik oldalon Verratti passza találta meg szabadon Ibrahimovicot, aki azonban a felső léc fölé lőtt. A 32. percben már nem hibázott a svéd támadó: Ménez balról jövő passzából 7 méterről becsúszva lőtt a kapuba (0-1). Még a félidő vége előtt kettőre növelte előnyét a PSG: Pastore passzolt Menezhez, aki a bal oldalról 7 méterről a kapus segítségével a kapuba talált (0-2). Kétgólos előnnyel vonult szünetre a PSG Zágrábban.

A 63. percben Ibrahimovic növelhette volna az előnyt, már a kapuson is átjutott, ám a lövése nem volt pontos. A hajrában még a csereként beállt Hoarau fejelt a kapuba, a játékvezető azonban nem adta meg a gólt. Maradt a kétgólos vendégsiker.

Bajnokok Ligája
A-csoport
FC Porto-Dinamo Kijev 3-2
Gólszerző: Varela (15.), Martinez (36., 78.), ill. Huszjev (21.), Brown (72.)
Dinamo Zagreb-PSG 0-2
Gólszerző: Ibrahimovic (33.), Ménez (43.)