Bundesliga

Huszti felemás napja, Szalai gólpasszt adott

Huszti Szabolcs gólt lőtt, gólpasszt adott és balszerencsés combsérülést szenvedett a Hannover-Hamburg meccsen a német labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának szombati játéknapján.

Javi Martínez

Bayern München-Werder Bremen

Mindössze 25 percet kellett várni a Bayern-gólra, Lahm jobbról lőtt középre, Robben berobbant és egészen közelről, kapásból a hálóba bombázott (1-0). Négy perccel később Robben már előkészítőként villant, jobbról ívelt be szabadrúgást, Javi Martínez pedig kilenc méterről a bal sarokba fejelt (2-0). A 48. percben Gomez jobbról centerezett, Selassie középen menteni próbált, de lábáról saját kapujába csorgott a labda (3-0). Két perccel később Ribéry balról átemelt a kifutó kapuson, a labda a hálóba tartott, Gomez a gólvonalról a kapuba vágta (4-0). Az 58. percben szépített a Werder, De Bruyne balról, hat méterről a hosszú sarokba gurított (4-1). A 85. percben Ribéry is betalált, Lahm emelését 12 méterről, kapásból a bal felsőbe belsőzte (5-1). Négy perc múlva csődöt mondott a brémai lestaktika, Gomez kihasználta (6-1). A bajorok sorrendben hatodik bajnokijukat nyerték meg és ideiglenesen 18 ponttal vezetik a tabellát.

Augsburg-Hoffenheim

A kiesési rangadó 45. percében az Augsburg került előnybe, Ostrzolek bal oldali beadására Won Ji érkezett és hét méterről, kapásból a jobb felsőbe továbbította (1-0). A 80. percben bebiztosította a sikert a hazai egylet, Mölders balról, 15 méterről óriási gólt rúgott a hosszú felső sarokba (2-0). A ráadásban szépített a Hoffenheim, De Camargo balról, tíz méterről a rövidbe lőtt (2-1). Az Augsburg ezzel a sikerrel immár osztályozós helyen áll, a Hoffenheim viszont kieső pozícióba csúszott.

Huszti

Hannover-Hamburg

Már a 7. percben betalált a Hannover, Huszti Szabolcs jobbról ívelt szabadrúgást a kapu elé, Diouf hat méterről a léc alá fejelt (1-0). A 12. percben Aogo a 16-oson belül nekifutott Djourounak és összeesett, a játékvezető büntetőt ítélt, Van der Vaart a jobb sarokba lőtte (1-1). A 37. percben Adler és Pinto együtt ért oda egy indításra a 16-os jobb oldalán, a kapus elsöpörte a csatárt, a bíró büntetőt ítélt. Huszti végezte el, nagy erővel a bal felsőbe vágta (2-1), ám a lövés után rosszul lépett, és megsérült. A magyar légióst néhány percig ápolták, majd a csere mellett határoztak. A Hannover növelte előnyét, a 44. percben a hamburgiak kétszer is eladták a labdát pár másodpercen beül, másodjára Ya Konan 18 méterről azonnal a bal felsőbe bombázta (3-1). A 68. percben Ya Konan másodszor is betalált, ezúttal egy balról belőtt labdára robbant és az üres kapuba továbbította (4-1). Öt perccel a vége előtt Sobiech balról, éles szögből a hosszúba lőtt, 5-1-re nyert a Hannover, amely immár csak egy ponttal szorul a hatodik Hamburg mögé.

Mainz-Wolfsburg

Szalai Ádám kezdőként lépett pályára a Mainzban és a 5. percben gólt hozott össze. Wetklo kapus méretes hibát vétett, a magyar csatárnak passzolta a labdát, Szalai átvette, 16 méterről kapura küldte, blokkolták, a kipattanót a magyar csatár Zimlinghez továbbította, aki a hálóba lőtte (1-0). A 15. percben egyenlített a Wolfsburg, Naldo hét méterről a jobb sarokba fejelt (1-1). Negyedórával később emberhátrányba került a vendégcsapat, Madlung egy szabálytalanság után azonnal piros lapot kapott. A Mainz hetedik, a Wolfsburg 15. maradt.

Szalai Ádám gólpassza

Stuttgart-Nürnberg

Csakúgy mint az utóbbi két bajnokin, ezúttal sem nevezte Hajnal Tamást a Stuttgart keretébe a csapat edzője, Bruno Labbadia. Az 51. percben gólt szerzett a hazai gárda, Harnik lövését Schafer lábbal védte, a kipattanóra Traoré érkezett és 11 méterről a hálóba rúgta (1-0). A 77. percben egyenlített a Nürnberg, Feulner jobbról, 15 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot (1-1). A Stuttgart 11. helyen áll, a Nürnberg tizennegyedik.

Bundesliga
23. forduló
Bayern München-Werder Bremen 6-1 (2-0)
Gól: Robben (25.), Javi Martínez (29.), Selassie (48., öngól), Gomez (50., 89.), Ribéry (85.),  ill. De Bruyne (58.)
Kiállítva: Prödl (43., Bremen)
 
Augsburg-Hoffenheim 2-1 (1-0)
Gól: Dong-Won Ji (44.), Mölders (78.), ill. De Camargo (90+2.)
 
Hannover-Hamburg 5-1 (3-1)
Gól: Diouf (7.), Huszti (38. - 11-esből), Ya Konan (44., 68.), Sobiech (84.), ill. Van der Vaart (13. - 11-esből)
 
Mainz-Wolfsburg 1-1 (1-1)
Gól: Zimling (5.), ill. Naldo (15.)
Kiállítva: Madlung (30., Wolfsburg)
 
Stuttgart-Nürnberg 1-1 (0-0)
Gól: Traoré (51.), ill. Feulner (77.)