Bajnokok Ligája

Elmaradt a spanyol csoda, a PSG a legjobb nyolc között

  • Barcsai Róbert

Szerda este a PSG együttese hazai pályán, 2-1-es előnnyel várhatta a visszavágót a Valencia ellen BL-nyolcaddöntő párharcban. A papírforma végül beigazolódott, hiszen hiába szereztek vezetést a spanyolok, végül elmaradt a csoda, és a franciák jutottak a legjobb nyolc közé.

PSG-Valencia

A Paris St. Germain együttese 2-1-es előnnyel vághatott neki a szerdai, Valencia elleni BL-nyolcaddöntő visszavágójának, ennek megfelelően a csapatok rendkívül jó iramban kezdték a találkozót.

Ahogyan az várható volt, a vendégek a meccs elejétől fogva nekirontottak a francia együttesnek, ennek ellenére a hazaiak előtt adódtak az első helyzetek. Előbb Pastore lövését blokkolták a védők az utolsó pillanatban, majd a 11. percben Lucas Moura jobbról, a hosszú sarok irányába lőtt, nem sokkal mellé.

A vendégek első valamirevaló helyzete Soldado előtt adódott, aki Jonassal kényszerítőzött, ám a kiváló csatár ziccert rontott.

Ezt követően meglepő módon visszavettek a csapatok, a mezőnyjátéké volt a főszerep. Néhány apró helyzetet persze feljegyezhettünk, előbb Pastore lövését blokkolták a valenciai védők, majd nem sokkal később Soldado, aztán pedig Tino Costa vétette el a kaput.

Az első játékrész hatalmas szöglet-párbajjal zárult, ám egyik fél sem tudott értékelhető helyzetet teremteni, így a csapatok 0-0-s állásnál vonulhattak pihenőre.

A második félidőt a Valencia kezdte aktívabban, ám mégis azt lehet mondani, hogy szinte a semmiből született meg a mérkőzés első találata. Az 55. percben Tino Costa szerzett labdát a PSG térfelén, Jonas elé tálalt, aki 17-18 méterről eleresztett egy löketet. A labda egy hazai játékoson irányt változtatott, így védhetetlenül a kapu jobb alsó sarkába vágódott (0-1).

Tizenegy perccel később a PSG-hez hasonlóan a Valencia is labdát veszített saját térfelén, amelyből Gameiro kezdett szólóba. A labda végül Lavezzi elé pattant, aki ziccerben először hibázott, másodjára viszont kiegyenlített (1-1).

A találkozó hátralévő részében a franciák visszahúzódtak, a Valencia pedig megpróbált nyomást gyakorolni ellenfelére. A spanyolok nagy bánatára ez csupán a szögletek számában mutatkozott meg, mivel a Valencia képtelen volt igazán veszélyes helyzet kialakítására.

A párizsi 1-1-nek köszönhetően a PSG 3-2-es összesítéssel bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

PSG-Valencia 1-1 (0-0)
Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó
Továbbjutott a PSG, 3-2-es összesítéssel
PSG: Sirigu - Coman, Alex, Silva, Jallet (van der Wiel 27.) - Pastore, Matuidi, Motta (Gameiro 58.), Chantome - Lavezzi, Moura (Sakho 83.).
Valencia: Guaita - Cissokho, Victor Ruíz, Mathieu, Barragan - Albelda (Banega 46.), Parejo - Jonas (Valdez 76.), Costa, Feghouli (Piatti 63.) - Soldado.
Gólszerző: Lavezzi (66.), ill.Jonas(55.)
Sárga lap:  Lavezzi (67.), ill. Albelda (22.), Victor Ruíz (38.), Soldado (80.), Parejo (84.), Banega (91.)
Kiállítva: -