Karrier

A Real Madridot nehéz visszautasítani - Suárez

A Liverpool gólvágója, Luis Suárez elismerte, ő és családja nehéz éven van túl. Az uruguayi csatárt a szezon végén tízmeccses eltiltással sújtották, szerinte az angol sajtó nagyon ellenséges vele, és utalt lehetséges klubváltására is.

A 26 éves támadót a Premier League egyik legjobb játékosának tartják, de karrierjét botrányok övezik Angliában. 2011. októberében rasszista megjegyzésekkel illette Patrice Evrát, a Manchester United védőjét, amiért nyolc meccsre meszelte el az Angol Labdarúgó Szövetség (FA). Idén tavasszal megharapta Braniszlav Ivanovicsot, a Chelsea bekkjét, ezért a tettéért visszaesőként tíz mérkőzésre tiltották el. A Liverpool a mostani idényben sem harcolta ki a Bajnokok Ligája-szereplést, ezért a korábbi Ajax-csatárt számos európai élklubbal hozták összefüggésbe.

"Beszéltem az ügynökömmel, szerinte nehéz lenne nemet mondanom a Real Madridnak - fogalmazott Suárez a COPE spanyol rádióállomásnak. - Boldog vagyok Liverpoolban, imádom a klubot, a szurkolókat csak elismerés illeti, de ez az év nagyon megviselt engem, a feleségemet és a kislányunkat. Beszéltem Brendan Rodgersszel, tudja, mik a terveim. Családos ember vagyok, többé nem akarom kitenni magam az angol média támadásának."

Az uruguayi játékos ugyanakkor tagadta, hogy tárgyalna a Real Madriddal. "Eddig még semmilyen hivatalos ajánlatot nem kaptam tőlük." Suárezt a királyiakon kívül az Atlético Madrid, a Juventus, a Bayern München és a Paris Saint-Germain is leigazolná a pletykák szerint, sőt, a spanyol média tudni véli, hogy a Celta Vido csatára, Iago Aspas lesz az utódja a Vörösöknél.