Australian Open

Babosék beleköphetnek a karrier Grand Slam küszöbén álló oroszok levesébe

Babos Tímea és Kristina Mladenovic péntek reggel Grand Slam-döntőt játszik a Makarova/Vesnina páros ellen Melbourne-ben.

Fucsovics Márton varázslatos menetelése után egy újabb magyar csodának lehetünk szemtanúi Ausztráliában, Babos Tímea ugyanis a francia Kristina Mladenovic-csal az oldalán első magyar teniszezőként döntőt játszhat Melbourne-ben. Már ez is parádés eredmény, a trófea megkaparintása pedig csak hab lenne a tortára. Ehhez az utóbbi öt év egyik legjobb párosát, Ekaterina Makarovát és Elena Vesninát kellene térdre kényszeríteniük. 

Az orosz párosnak nem kisebb lesz a tét, mint a karrier Grand Slam, miután a Roland Garrost 2013-ban, a US Opent 2014-ben, míg Wimbledont tavaly sikerült megnyerniük. 2016-ból a vb-trófea és a riói arany is bekerült a vitrinjükbe, így már tényleg csak az AO-cím hiányzik nekik. 

Második GS-döntőjére készül együtt Babos és Mladenovic. - Fotó: WTA

Babosék személyében azonban nagyon kemény kihívóra akadtak az oroszok, hiszen a magyar-francia kettős kiütötte már az 1. kiemelt Chan/Hlavackova és a korábbi többszörös GS-bajnok Hsieh/Peng duót is.

A legfontosabb, hogy folyamatosan javulunk, meccsről-meccsre. Nevetve mondtuk: az első körös önmagunkat most 6:1, 6:1-re győznénk le. A partnerségünkről pedig annyit, hogy jól érzem magam a pályán Kristinával, azonosak a céljaink, jól kiegészítjük egymást.

"Szerintem már korábban is lehetett látni, hogy Kristinával tudok a legjobban játszani és összedolgozni. Boldog vagyok, hogy ez most is így sikerült. A Grand Slam-döntő pedig Grand Slam-döntő!" - olvasható a babostimea.hu-n. 

A magyar-francia kettős ugyan nem tud olyan eredménysort felmutatni, mint az oroszok, de nem nyeretlen kétévesekről beszélünk, hiszen Babosnak a két wimbledoni döntő után ez lesz a harmadik GS-fináléja, míg Mladenovic Roland Garrost nyert 2016-ban, és ezen kívül további két major döntőben volt érdekelt. "Kiki" egyébként a Garros-címét azt éppen Makarováék ellen hódította el. 

Makarováék egy lépésre a karrier Grand Slamtől. - Fotó: WTA

Nem véletlenül tartanak az oroszok Baboséktól. 

Teljesen mindegy, hogy együtt vagy külön-külön játszanak, nagyon jó játékosok, komoly erőt képviselnek. Kemény egyéni játékosok, akik nagyon tudják, hogyan kell párosozni. 

- nyilatkozta Vesnina, aki szoros és nagyon magas színvonalú döntőt vár.

A két páros nem első ütközetére készül, hiszen a 2015-ös wimbledoni elődöntőben már megmérkőztek egyszer. Akkor az oroszok kerültek ki győztesen a párharcukból, de Babosék csak döntő szettben adták a bőrüket. 

Amire Makarováék készülnek, vagyis a karrier GS megcsípése, erre mindössze két páros volt eddig képes: a Williams-nővérek, illetve a Navratilova/Shriver páros. 
Fogadás a győztesre    
Babos/Mladenovic Makarova/Vesnina
2.25 1.52
Fogadási határidő: péntek, 06:00

Ahogyan az oddsokból is látszódik, az oroszok a favoritok, de finoman szólva sem lehet azt mondani, hogy a fogadóirodák biztosra vennék a sikerüket. Mind a négy lány nagyon jó hátulról és a hálónál is, két klasszis és rutinos páros ütközete, így véleményünk szerint nem lesz egyoldalú meccs.

  • Játékok száma - 21.5 felett @ 1.83